Coinbase test eigen blockchain – samenwerking zorgt voor Optimisme met forse dagelijkse stijging

De cryptobeurs Coinbase heeft “Base” gelanceerd, een testnet voor zijn eigen blockchain. Het werkt samen met Optimism, OP noteerde een dagelijkse stijging van 20 procent. Base veroorzaakte verwarring met een ander token.

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft met zijn Smart Chain (BSC) al de basis gelegd voor een uitbreidend ecosysteem in 2020. Nu zet ook de concurrent van Coinbase een eerste stap om een eigen blockchainoplossing aan te bieden om klanten en cryptoprojecten aan te trekken en te behouden. Onder de naam “Base” heeft Coinbase een testnet gelanceerd dat volgens de officiële blogpost op middellange termijn bruggen moet slaan naar Ethereum (ETH), Solana (SOL) en andere ecosystemen. Technologisch is Base van Coinbase gebaseerd op open source code van Optimism (OP) en de cryptobeurs kondigde ook aan dat het nu deelneemt aan het kernteam van Optimism-ontwikkelaars. Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen waarom Optimism rond de lancering van Base een dagelijkse stijging van ongeveer 20 procent kon genieten.

Tegelijkertijd werd de cryptoscene echter geamuseerd door hoe de prijscurve van Base Protocol (BASE) met meer dan 100 procent omhoog schoot. Dit project is namelijk allang inhoudelijk verlaten en staat ergens rond de 2.000ste plaats op de lijst van de belangrijkste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Maar de gelijkenis van de naam met de Coinbase blockchain verleidde beleggers natuurlijk om blindelings toe te slaan en Base Protocol te kopen – ook al had Coinbase expliciet opgemerkt dat het geen eigen token voor zijn project plande.

Ondertussen gelooft Coinbase dat zijn brede klantenbestand van meer dan 110 miljoen mensen en een nieuw opgericht fonds om projecten te ondersteunen Base zullen helpen slagen. Nu al hebben gevestigde marktspelers als Chainlink (LINK) en AAVE gezegd open te staan voor Base. Coinbase ziet zichzelf met zijn plannen niet in directe concurrentie met bestaande oplossingen, maar eerder als een klantvriendelijke aanvulling. Base moet voor eind 2023 een mainnet krijgen.

Conclusie: Coinbase waagt eigen netwerk met Base

Experts zijn sceptisch over het vergelijken van Coinbase Base met de Binance Smart Chain, omdat de BSC zijn eigen basismunt heeft, Binance Coin (BNB), die massale liquiditeit in het ecosysteem heeft gebracht. Base zal dus eerst moeten worden afgemeten aan de vraag of gebruiksvriendelijkheid en andere prikkels er echt voor zorgen dat er vraag zal zijn naar de aanstaande Coinbase-oplossing. Voor Optimism is de inzet van Coinbase echter als een onderscheiding.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*