Crypto-beurs FTX gaat de handel in aandelen in

Vanaf volgende week biedt FTX haar klanten de mogelijkheid om te investeren in geselecteerde aandelen. In het begin zal de crypto-beurs een lijst met door Apple, Facebook, Google, Tesla en Amazone’s gemerkte effecten opstellen. FTX realiseert het aanbod in samenwerking met partners uit Duitsland en Zwitserland.

FTX ontwikkelt zich verder tot een breed handelsplatform. Vanaf volgende week zullen ongeveer een dozijn populaire FTX-aandelen worden opgenomen in de handel, meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. In het aanbod worden de effecten voorgesteld als penningen, waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om slechts delen van hooggeprijsde aandelen te kopen en te verkopen. Voor de realisatie van de nieuwe handelsdivisie maakt FTX gebruik van de diensten van CM-Equity uit Duitsland en Digital Assets AG (DAAG) uit Zwitserland.

Handel in aandelen met FTX – hoe het werkt

FTX schrijft in zijn regels dat een identiteitscontrole (KYC) vereist is voor de handel in aandelen. Naast de controle bij FTX is ook een controle bij CM-Equity vereist, maar het proces moet normaal gesproken een wachttijd van maximaal twee dagen met zich meebrengen. FTX heeft nog geen volledige lijst gepubliceerd van de aandelen die zullen worden genoteerd. Apple, Facebook, Netflix, Google (Alphabet), Amazon en Tesla worden in reclamemateriaal genoemd. Dit duidt in eerste instantie op een focus op populaire en grote aandelen van Amerikaanse bedrijven.

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, ziet de doelgroep voor gedenkwaardige aandelenhandel binnen de crypto-scene, waar veel beleggers de handel in aandelen via klassieke bakens en financiële dienstverleners zouden vermijden. Het aanbod van FTX daarentegen is op maat gemaakt en scoort punten met markten die de klok rond open zijn en lage tarieven. Volgens de beschikbare informatie zijn klanten uit Duitsland en de EU in principe gekwalificeerd voor de nieuwe aandelenhandelsdivisie van FTX.

In Estland, het dx.exchange platform Begin 2019 werd een vergelijkbaar aanbod van de handel in symbolische aandelen gelanceerd, maar het was waarschijnlijk ongelukkig genoeg zijn tijd vooruit en heeft sindsdien het faillissement moeten aanvragen. FTX komt veel later en volgt een trend. Diensten zoals PayPal of Revolut integreren steeds vaker crypto en aandelenhandel. In dit opzicht heeft het zijn logica dat crypto-uitwisselingen zich ook openstellen voor nieuwe bedrijfsterreinen.

Conclusie: FTX op weg naar een universeel platform voor handelaren

Voor u als belegger zijn de nieuwe diensten van FTX voor de handel in aandelen aantrekkelijk. In plaats van beleggingsstrategieën te implementeren via verschillende dienstverleners, heeft u de mogelijkheid om via een centraal platform op FTX actief te zijn op verschillende markten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*