Ripple gaat door met miljoenen aan XRP-betalingen aan partner MoneyGram

Ripple’s toetreding tot MoneyGram werd in de zomer van 2019 alom als een succes beschouwd. Maar de deal kost Ripple meer dan velen denken. In het derde kwartaal van 2020 heeft Ripple een goede $9 miljoen overgemaakt aan MoneyGram in XRP, vergeleken met $15 miljoen in het vorige kwartaal.

De prijscurve van Ripple (XRP) is teleurstellend voor investeerders; XRP zit al meer dan een jaar vast onder de $0,30. XRP beleefde zijn laatste opwaartse uitbarsting in juni 2019, toen Ripple zijn strategische intrede in MoneyGram aankondigde. Op dat moment klom XRP naar iets meer dan 0,40 dollar. Beleggers beoordeelden de deal tussen Ripple en MoneyGram als overwegend positief. Voor 50 miljoen dollar kocht Ripple aandelen in MoneyGram – boven de marktprijs. In ruil daarvoor heeft de bekende financiële dienstverlener zich ertoe verbonden XRP te gebruiken als overbruggingsvaluta voor internationale transacties. Op deze manier is Ripple er uiteindelijk in geslaagd om te bewijzen dat XRP, zoals oorspronkelijk ontworpen, de oplossing was om grensoverschrijdende overmakingen sneller, goedkoper en veiliger te maken. Maar optimisten zien nu in dat de samenwerking met MoneyGram nog steeds kostbaar is voor Ripple. In zijn recentste driemaandelijkse rapport, meldt MoneyGram $9.3 miljoen in Ripple’s XRP als ,,prijzen voor marktontwikkeling”.

Wordt MoneyGram een graf van een miljoen dollar voor Ripple?

9,3 miljoen dollar ging van Ripple naar MoneyGram in XRP tussen juli en september 2020, in het vorige tweede kwartaal van 20020 was dat zelfs 15,1 miljoen dollar. Als beursgenoteerde onderneming moet MoneyGram deze betalingen melden, maar Ripple heeft tot nu toe gezwegen over de zaak. Maar één ding is duidelijk: als het programma doorgaat, zal het volume ervan al snel groter zijn dan het bedrag dat aan de aankoop van aandelen wordt besteed.

Met andere woorden, het lijkt erop dat MoneyGram alleen betrokken is bij XRP omdat er substantiële beloningen zijn. Het partnerschap is in eerste instantie overeengekomen tot de zomer van 2023. Ondertussen blijft MoneyGram verliezen boeken, maar de koers van het aandeel steeg met ruim 10 procent na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Voor zover bekend zijn de extra betalingen van Ripple gebaseerd op hoeveel XRP MoneyGram daadwerkelijk in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt. Volgens eigen verklaringen wisselt MoneyGram de extra betalingen van XRP onmiddellijk uit voor Fiat. De nieuwe gegevens suggereren dat MoneyGram recentelijk minder XRP heeft gebruikt in de dagelijkse bedrijfsvoering dan aan het begin van het jaar.

Conclusie: De vooruitzichten voor de toekomst van XRP lijken nogal mager te zijn.

Ripple’s dilemma kan niet langer genegeerd worden: Enerzijds is de technologie van Ripple goed ontvangen door klanten uit de financiële wereld en dus droomt Ripple-baas Brad Garlinghouse van een beursgang. Maar institutionele klanten spuwen XRP grotendeels en de weinigen die XRP gebruiken, zoals MoneyGram, moeten in lijn worden gehouden met de strategie van het bedrijf door substantiële bonusuitkeringen te doen. Bovendien wordt XRP in de VS bedreigd met classificatie als beveiligingsmiddel, wat kan leiden tot boetes en compensatiebetalingen.

Onlangs kondigde CEO Brad Garlinghouse een koerswijziging aan voor Ripple en XRP, maar tastbare resultaten zijn nog in afwachting. Ripple kan de betalingen aan MoneyGram misschien wel aan, maar de boodschap die het stuurt is delicaat: XRP als overbruggingsvaluta werkt als een kunstmatig drijvend concept, dat uiteindelijk niet vrijwillig door de markt wordt geaccepteerd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*