Crypto.com verbrandt 70 procent van alle CRO – eigen blockchain komt eraan

De cryptobeurs Crypto.com wil zijn eigen token CRO aantrekkelijker maken en heeft daarom naar eigen zeggen het grootste burn-programma aller tijden gelanceerd. Het gaat om de gerichte vernietiging van 70 procent van alle CRO’s.

De wereldwijd toonaangevende cryptobeurs Binance had in 2017 een idee met Binance Coin (BNB) als een native kortingstoken voor klanten, dat sindsdien door veel andere concurrenten is gevolgd. Bij Crypto.Com heet het native token CRO en is het in gebruik sinds december 2018. Tot nu toe was CRO qua technologie een ERC-20 token en had daardoor steeds meer te lijden onder het gebrek aan schaalbaarheid van de blockchain van Ethereum. Maar nu krijgt CRO vanaf 25 maart zijn eigen blockchain, kondigt Crypto.com trots aan. Parallel aan dit nieuws meldt Crypto.com via een blogpost om CRO uit de wereld te helpen via een brandprogramma dat uniek is in zijn omvang.

CRO’s burn-programma bij Crypto.com doet aandelenkoers springen

Oorspronkelijk werd 100 miljard CRO gegenereerd, waarvan ongeveer 75 procent bij Crypto.com bleef om te dienen als kapitaalreserve en voor diverse programma’s ter ondersteuning van CRO in het algemeen. Nu, als een eerste stap, zijn 59,6 miljard CRO vernietigd door Crypto.com en nog eens 10,4 miljard CRO zullen automatisch verbrand worden door slimme contracten in de komende maanden. Hierdoor daalt het aantal bestaande CRO tot 30 procent van het oorspronkelijke aantal, en van de 30 miljard CRO die dan in omloop zijn, zal slechts 5,9 miljard door Crypto.com worden opgeëist.

Hiermee denkt Crypto.com op de goede weg te zijn naar een volledig gedecentraliseerde CRO, waarbij er geen risico meer is dat individuen de toekomstige koers bepalen of de prijs schaden door sell-offs. De markt reageerde enthousiast op de strategie voor CRO, waardoor de koers soms meer dan 100 procent steeg, met een recordhoogte voor CRO van 0,27 dollar. Hierachter schuilt ook de hoop dat CRO met zijn toekomstige krachtige blockchain voet aan de grond kan krijgen in de booming DeFi-ruimte.

Kortom: kan CRO een succes worden zoals BNB?

Het rolmodel voor CRO, de Binance Coin, heeft onlangs een schitterend succes gekend. Ook hier zijn een burn-programma, snel groeiende klantenaantallen, en gebruik voor DeFi dankzij de eigen blockchain de prijsdrijvers voor BNB. Crypto.com is tot dusver echter een vrij middelgrote cryptobeurs en in dat opzicht nauwelijks vergelijkbaar met Binance. Of CRO daadwerkelijk zijn eigen belangrijke plaats onder de cryptocurrencies inneemt, zal dus sterk afhangen van de vraag of Crypto.com zijn volumes massaal kan uitbreiden en of zich achter CRO een actieve gemeenschap van ontwikkelaars vormt. Ondertussen is de volgende voorspelbare deadline voor CRO 25 maart met de lancering van zijn eigen blockchain.


Wer noch keinen Binance Account hat kann sich hier einen einrichten und dabei 10% Gebühren sparen, alles wichtige dazu erfahrt ihr hier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*