Ripple-partner MoneyGram stopt met gebruik van XRP

Vanwege de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple en de SEC heeft MoneyGram het gebruik van XRP opgeschort. Ripple heeft een belang in MoneyGram, en de financiële dienstverlener werd beschouwd als de primaire gebruiker van XRP.

De miljardenrechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple blijft in cirkels ronddraaien: Nu heeft ook MoneyGram voorlopig afscheid genomen van elk gebruik van Ripple’s cryptocurrency XRP. MoneyGram maakte dit bekend in zijn laatste kwartaalverslag en noemt expliciet het juridische geschil tussen de SEC en Ripple als reden. Verder schrijft MoneyGram dat ze geen inkomsten verwachten uit zogenaamde “marktontwikkelingsvergoedingen” in XRP vanwege de ontwikkeling voor het huidige kwartaal. Met dergelijke betalingen had MoneyGram onlangs het equivalent van ongeveer 10 miljoen dollar gegenereerd.

De zet van MoneyGram is zo pikant voor Ripple en XRP omdat Ripple zich in juni 2019 had ingekocht in de financiële dienstverlener met het verklaarde doel om zo de acceptatie van XRP als brugvaluta in internationale financiële transacties te versterken. Toen de rechtszaak van de SEC openbaar werd, had MoneyGram voorzichtiger gereageerd. Het werd niet rechtstreeks getroffen door de rechtszaak en had XRP sowieso nooit gebruikt in zaken met eindklanten. Door zich nu volledig van XRP af te keren, verliest Ripple voorlopig MoneyGram als referentiepartner. Ripple heeft nu een persbericht naar buiten gebracht waarin het “tijdelijke” besluit van MoneyGram wordt benadrukt. Het zei dat het een meerjarig contract heeft met MoneyGram dat verder gaat dan het gebruik van XRP.

Ripple mist publieke ondersteuning voor XRP

Ripple zegt nu in de richting van de SEC dat hun acties de crypto-industrie onnodig in beroering brengen, waardoor sommige marktdeelnemers conservatief reageren. In feite hebben alle toonaangevende cryptobeurzen in de VS ook de handel in XRP opgeschort. Ripple CEO Brad Garlinghouse had de crypto-industrie opgeroepen om solidair te zijn in het duel met de SEC. Maar dat verzoek vervaagt blijkbaar in het niets.

Ondertussen houdt de prijscurve van XRP zich verrassend stabiel rond de $ 0,50 en heeft het de inzinking als gevolg van de SEC-rechtszaak halverwege verteerd. Omgekeerd betekent dit dat er nog steeds hogere verwachtingen zijn in de algemene markt dat de SEC en Ripple een schikking zullen treffen buiten de rechtbank om over XRP. De SEC ziet minstens 1,3 miljard aan schade ontstaan doordat Ripple XRP heeft verkocht zonder dat het als “effecten” is bestempeld en goedkeuring heeft gekregen. Ripple stelt dat XRP vergelijkbaar is met andere cryptocurrencies waartegen de SEC geen bezwaar heeft, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Experts waarschuwden al jaren dat Ripple met XRP het doelwit van de SEC zou kunnen worden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*