CryptoGPT (GPT): 10 miljoen dollar van strategische investeerder voor AI

Ongeveer een maand na het beursdebuut van CryptoGPT (GPT) heeft het project met een focus op kunstmatige intelligentie (AI) ook de interesse van grote investeerders gevonden. Een financieringsronde bracht 10 miljoen US dollar op.

Er gaat deze maanden bijna geen dag voorbij zonder dat een nieuw aspect van toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) de krantenkoppen haalt. Programma’s als ChatGPT schrijven al lang niet meer alleen teksten of maken illustraties – AI kan nu ook eenvoudige programma’s maken of businessplannen ontwikkelen. In de cryptosector hebben altcoins die reclame maken voor kunstmatige intelligentie onlangs aanzienlijke stijgingen in hun prijscurves gekend. Momenteel gaat de aandacht uit naar CryptoGPT (GPT). Het team achter CryptoGPT maakt via Twitter trots bekend dat het 10 miljoen US dollar heeft opgehaald in een financieringsronde en gewaardeerd wordt op 250 miljoen US dollar.

De financieringsronde werd geleid door DWF Labs. De investeringsmaatschappij is vooral actief in de Aziatische regio en geldt daar als een van de belangrijkste regionale marktspelers. CryptoGPT wil de financiële injectie ook gebruiken voor uitbreiding via Hongkong. Verder moeten er applicatiecases voor CryptoGPT klaar worden gemaakt voor gebruik in de praktijk. CryptoGPT richt zich op het te gelde maken van online gebruikersgegevens. Het idee: internetgebruikers kunnen hun data laten verzamelen door CryptoGPT en het project zorgt vervolgens ook voor het vinden van kopers. De apps van CryptoGPT zouden al 2 miljoen keer zijn gedownload en de opening van een marktplaats voor gebruikersdata staat gepland voor Q3 2023.

Gegevens van CoinMarketCap zetten de marktkapitalisatie van CryptoGPT op 13 miljoen US dollar, volgens welke slechts 6 procent van alle GPT al in omloop is. In een lijst van cryptocurrencies die verband houden met AI, staat CryptoGPT in de top 20, maar heeft een zeer duidelijke achterstand op marktleider SingularityNet (AGIX) (marktkapitalisatie net geen 500 miljoen US dollar).

Conclusie: AI cryptocurrencies – overgewaardeerde hype of solide beleggingskans?

Wie GPT al vroeg op de radar had en instapte bij het beursdebuut begin april, kijkt nu naar een plus van 50 procent. Met het durfkapitaal van DWF Labs kan CryptoGPT zijn plannen voorlopig in hoog tempo doorzetten en moet snel duidelijk worden of het concept om gebruikersgegevens te decentraliseren tot een commodity gaat werken. Ook bij andere AI-cryptocurrencies is het raadzaam de concepten goed te onderzoeken alvorens te investeren. Want het complexe onderwerp AI trekt ook projecten aan die meer schitteren met buzzwords dan met monetaire resultaten.


Koop GPT tokens bij Bybit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*