DeFi tokens als Chainlink en Uniswap in de kou gezet door prijsdaling Bitcoin

De cryptomarktduik van dinsdag galmt na en dat is te zien: toonaangevende DeFi tokens van AAVE tot Uniswap (UNI) werden nog harder geraakt door de prijsdaling van Bitcoin dan BTC zelf.

De prijscurve van Bitcoin (BTC) beleefde eergisteren dramatische uren, en de toonaangevende valuta sleepte de hele markt mee naar beneden in de negatieve maalstroom. Achteraf gezien was de bloeiende DeFi divisie, in de vorm van haar blue chips zoals Chainlink (LINK) of Uniswap (UNI), niet in staat om het momentum tegen te gaan toen Bitcoin tuimelde. Toen de situatie op woensdag tot rust kwam, was BTC ongeveer 11 procent gedaald en Ethereum (ETH) was zelfs 15 procent gedaald. Maar zij die hadden gehoopt dat de gestage groei in DeFi gerelateerde altcoins kon loskoppelen van de trend, hadden het mis.

  • Uniswap (UNI) daalde met 15 procent en kan in ernstige problemen komen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
  • Chainlink (LINK), de belangrijkste datadienst voor DeFi, daalde met 16,4 procent.
  • AAVE kwam er iets lichter vanaf, met een daling van 12,5 procent.
  • PancakeSwap (CAKE), een belangrijke concurrent van Uniswap, daalde 17,4 procent.
  • Terra (LUNA), een DeFi blue chip met een focus op stablecoins, wist zich relatief goed staande te houden met een verlies van “slechts” 8,3 procent.

Solana (SOL) kan status als ster van het uur bevestigen

De grote uitschieter onder deze omstandigheden bleef Solana (SOL), die velen ook classificeren als een DeFi token. Solana dook tijdelijk in het rood, maar heeft zijn snelle opgaande trend alweer hervat. Na de all-time high van het begin van de week op SOL met 185 US dollar, heeft Solana momenteel zelfs de psychologisch belangrijke horde van 200 US dollar schijnbaar moeiteloos genomen en markeert een nieuwe indrukwekkende all-time high met 214 US dollar.

Conclusie: Goede tijd om te investeren in DeFi Altcoins?

De analyses na de duikeling van de Bitcoin-prijs suggereren dat de rode uren werden veroorzaakt door speculatieve handel. Een gezonde shake-out van de markt die hierdoor teweeg wordt gebracht, moet in principe worden toegejuicht. Er zijn dus zeker argumenten om de huidige situatie te gebruiken om DeFi Altcoins in iemands portefeuille op te nemen. Eén inzicht voor u als belegger blijft in ieder geval overeind: ook al zijn Bitcoin en DeFi theoretisch twee verschillende paar schoenen – het psychologische effect van fikse koersbewegingen in BTC laat DeFi helemaal niet koud, maar heeft de neiging een onevenredig grote impact te hebben.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*