Digital Currency Group met verkoop – geruchten over naderend faillissement

De Digital Currency Group (DCG) heeft in het weekend op grote schaal verschillende altcoins verkocht. De verhuizing wijst op een dringende behoefte aan kapitaal bij DCG en er wordt druk gespeculeerd of het bedrijf faillissement zal moeten aanvragen.

De Digital Currency Group (DCG) is een zwaargewicht in de crypto-industrie, en de groep omvat Grayscale, Coindesk en Genesis, bedrijven die marktleider zijn op hun gebied. Tegen eind 2021 zal DCG naar verwachting meer dan 50 miljard dollar aan cryptokapitaal onder beheer hebben. Maar nu lijkt de Digital Currency Group in financiële problemen te zitten. In het weekend werd bekend dat het altcoins zoals Filecoin (FIL) en FLOW verkoopt en ook prijsverliezen accepteert. Op Twitter geeft Ran Neuner twee mogelijke verklaringen voor het gedrag van DCG, dat eigenlijk niet logisch is vanuit het perspectief van professionele handelaren.

Neuner zegt dat een reden voor de plotselinge behoefte van de Digital Currency Group aan fiat zou kunnen zijn dat het de financiën op orde wil krijgen bij zijn dochteronderneming Genesis, waar een lening van 1,5 miljard US dollar moet worden afbetaald. Genesis had te kampen met faillissementen bij investeringsfonds Three Arrows Capital (3AC) en cryptobeurs FTX en heeft opnames opgeschort. Maar Neuner acht ook een tweede scenario mogelijk. Zo zou de Digital Currency Group zich kunnen voorbereiden op een insolventieprocedure en dus vooraf alle liquide middelen moeten uitputten.

Speculatie over de toekomst van DCG wordt ook gevoed door het feit dat de cryptobeurs Bitvavo op 15 december een blogpost publiceerde, volgens welke het 280 miljoen euro bij DCG had neergelegd voor stakingdiensten. DCG heeft momenteel echter liquiditeitsproblemen en kan niet voldoen aan uitbetalingsverzoeken. Bitvavo zal dit financiële gat uit eigen reserves dichten in het belang van de klanten en verwacht dat Digital Currency Group op termijn weer aan haar verplichtingen zal voldoen.

Conclusie: Digital Currency Group volgende prominente crypto faillissement?

Noch het bestuur, noch de persafdeling van DCG hebben – voor zover bekend – commentaar gegeven op de laatste nieuwtjes en geruchten. Ook bij de dochterondernemingen heerst radiostilte. De ervaring heeft ons geleerd dat uitgebreide stilte van de kant van de verantwoordelijken in de crypto-industrie vaak een teken van slecht nieuws is. Je hoeft geen doemdenker te zijn om te vermoeden dat het netwerk van de Digital Currency Group van Genesis, Grayscale en meer dan 100 andere bedrijven en holdings in de problemen zit. De vraag blijft: Kan DCG zich op eigen kracht weer oprichten of valt er weer een prominente bouwsteen van de crypto-industrie met fatale gevolgen voor de fondsen van klanten?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*