Dogecoin (DOGE) met 27 procent wekelijkse stijging – wat is de drijvende kracht achter de nummer één mememunt?

In een momenteel trage algemene cryptomarkt, springt Dogecoin eruit met een wekelijkse stijging van 27 procent. DOGE wordt vaak bespot als een meme-munt, maar slaagt erin zijn eigen dynamiek te tonen.

Met iets meer dan 11 miljard dollar aan marktkapitalisatie, is Dogecoin (DOGE) een kracht geworden om rekening mee te houden onder de grote cryptocurrencies sinds zijn raketstijging medio 2019. Momenteel vertoont DOGE een eigen dynamiek in een zwakke markt als geheel. Over de laatste 7 dagen, boekt Dogecoin 27 procent winst in de prijs curve, met bijna 10 procent in de laatste 24 uur alleen. Optimisten menen dat DOGE dus aan een van zijn beruchte rally’s begint. Maar zijn er ook tastbare redenen waarom Dogecoin aan het pompen is?

Een argument wordt geleverd door belangrijke indicatoren: onder alle Dogecoin-investeerders is nu 58 procent op, volgens datadienst IntoTheBlock, en de bijna 2,4 miljoen portemonnees vertegenwoordigen ongeveer driekwart van al het kapitaal dat bij DOGE is verzameld. Ook analist Laurent Pignon laat op Twitter zien dat grote investeerders de lakens uitdelen bij DOGE. Een beheersbare 706 wallets hebben momenteel elk meer dan 10 miljoen Dogecoin (het equivalent van ongeveer 860.000 US dollar), wat neerkomt op 82 procent van alle DOGE in omloop. Het vermoeden is dat de groep beroemdheden uit de zakenwereld, sport en entertainment onder leiding van Tesla-baas Elon Musk opnieuw de wielen van hun zo geliefde Dogecoin aan het spinnen is.

Maar er is ook een potentieel voordeel aan DOGE dat niet alleen gebaseerd is op stemmen trekken. De Amerikaanse miljardair Mark Cuban, die naam heeft gemaakt als voorvechter van crypto, vergeleek Dogecoin enkele dagen geleden met Cardano (ADA) in een interview. Terwijl hij zei dat Cardano in een impasse zat, prees hij DOGE. Omdat Dogecoin meer toepassingsmogelijkheden heeft. In een tweet specificeerde Cuban later: “Eigenlijk, overal waar cryptocurrencies als betaalmiddel worden geaccepteerd, valt DOGE daar ook onder,” aldus de 64-jarige. Cardano heeft niet zo’n spreiding bereikt.

Cubans aanpak is hier, net als in andere discussies, zeer pragmatisch. Volgens hem vindt de Dogecoin niets nieuws uit, maar maakt hij zich nuttig als betaalmiddel. Bij het NBA-team Dallas Mavericks, waarvan hij eigenaar is, zijn betalingen met Dogecoin uiteraard mogelijk. Hij schatte de resultaten van de laatste twaalf maanden bij de Dallas Mavericks op meer dan 50.000 US dollar omzet met DOGE – wat dan weer een makkie is voor de miljoenenbusiness van het professionele basketbal in de VS. Maar in principe heeft Cuban gelijk: Dogecoin is vertegenwoordigd op alle grote cryptobeurzen en gerelateerde handelsplaatsen en wordt zelfs geciteerd door de reclame-industrie.

Conclusie: Dogecoin is aan het pompen – duurzame trend?

Of Dogecoin zijn opwaartse trend kan bevestigen valt nog te bezien. Maar één ding kan gezegd worden: DOGE is een van de weinige altcoins die er af en toe in slaagt zich los te maken van de leidende valuta Bitcoin (BTC) op de cryptomarkt. Wie als kleine belegger met Dogecoin wil handelen, moet er zeker rekening mee houden dat de tokenverdeling van DOGE een ongezonde macht van de walvissen vertoont, die de prijscurve onder bepaalde omstandigheden kan beïnvloeden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*