Dogecoin (DOGE) met een goede 100 procent wekelijkse stijging – Elon Musk en Twitter

In de afgelopen zeven dagen is Dogecoin (DOGE) ruim 100 procent in prijs gestegen. De rally wordt gedreven door de overname van Twitter door “Dogefather” Elon Musk. Gaat hij DOGE integreren in Twitter?

De aankoop van Twitter door Tesla-baas Elon Musk, die soms met argusogen werd bekeken, is afgerond en nu deelt de excentrieke multimiljardair de lakens uit bij de korte berichtendienst. De deal is indirect merkbaar in de cryptoscene, want Dogecoin (DOGE) heeft zijn eigen prijssprong gemaakt met een goede 100 procent wekelijkse stijging. De achtergrond hiervan is de hoop dat Musk zijn verklaarde favoriete cryptocurrency, Dogecoin, als betaalmiddel op Twitter zal verankeren. In de toekomst zou DOGE kunnen worden gebruikt om aanvullende functies op Twitter te activeren, zoals vrijwaring van reclame of geauthenticeerde accounts.

Musk is tot nu toe slechts vaag geweest over hoe hij Twitter naar de winstzone wil leiden. Het staat echter vast dat cryptocurrencies een rol zullen spelen, niet alleen vanwege de deelname van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance aan Musks deal. Musk heeft op zijn beurt Dogecoin in het verleden herhaaldelijk gesteund. Musk heeft bijvoorbeeld vers en prominent personeel geïnstalleerd in de Dogecoin Foundation. DOGE wordt ook gepromoot als een optie voor betalingen in zijn bedrijven van Tesla tot Starlink.

Wat wel duidelijk is, is dat Musk investeringsmanager Sriram Krishnan heeft aangesteld om de crypto-integratie bij Twitter te versterken. Krishnan is bekend als partner bij a16z crypto, een investeringsfonds gespecialiseerd in de crypto-industrie. Hij kondigde zijn adviserende rol aan Musk – uiteraard – aan op Twitter. Krishnan schrijft dat de korte berichtendienst een “zeer belangrijk bedrijf” is en met Musk een “goede impact op de wereld” zal kunnen hebben. Krishnan noemde echter in eerste instantie geen Dogecoin of een andere specifieke cryptocurrency in zijn gedachten.

Conclusie: Musk regeert nu over Twitter – komt Dogecoin eraan?

Voor Twitter als wereldwijd gebruikt platform zouden een of meer geïntegreerde cryptocurrencies logisch zijn, omdat daarmee bijvoorbeeld wisselkosten wegvallen. Musks sympathieën voor Dogecoin zijn al legendarisch, het motto “To the Moon” voor DOGE is ook te danken aan het ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat Musk ook leidt. De 51-jarige is zich ervan bewust dat Twitter hervormingen nodig heeft om in de zwarte cijfers te komen. Musk wil grip krijgen op de uitgaven van Twitter door drastisch te snijden in het personeel, terwijl gebruikers gevraagd zal worden te betalen aan de inkomstenkant – en dit is waar Dogecoin zijn plaats zou kunnen vinden. In ieder geval rekenen de cryptomarkten vast op een dergelijke ontwikkeling, zoals de prijsexplosie van Dogecoin aantoont.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*