Dogecoin is genoteerd op Coinbase Pro – prijssprong voor DOGE

Dogecoin (DOGE) kan vanaf vandaag (donderdag) ook worden verhandeld op Coinbase Pro. Toen dit werd aangekondigd, kwam het Coinbase effect in actie en hielp Dogecoin een enorme sprong in prijs te maken.

Uiteindelijk is het sneller gegaan dan verwacht in de relatie tussen de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase en Dogecoin (DOGE). Want toen Coinbase half mei aankondigde Dogecoin binnenkort op de beurs te zetten, werd er nog gesproken over eind juni of begin juli. In plaats daarvan, echter, volgens de blogpost van Coinbase, zal de handel met DOGE op Coinbase Pro naar verwachting deze donderdag beginnen.

Wat er nu gebeurt, wordt in de crypto-industrie het Coinbase-effect genoemd. Wanneer de toonaangevende cryptobeurs in de VS een cryptocurrency opnieuw aanbiedt, stijgt de prijs ervan bijna altijd aanzienlijk. Voordat Coinbase’s blog post verscheen, werd Dogecoin verhandeld op $ 0,32. Donderdagochtend stond de Dogecoin al op 0,42 dollar, een stijging van bijna 30 procent.

DOGE kreeg ook opnieuw steun van “Dogefather” Elon Musk. Tesla CEO Musk tweette zelfspottenderwijs voor een miljoenenpubliek dat hij zijn passie voor Dogecoin geheim moest houden om een openbare schervenrechtbank te vermijden.

Dit moet ook worden gelezen als een toespeling op het geschil tussen Musk en Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Buterin had Musk namelijk duidelijk en professioneel tegengesproken over de kwestie Dogecoin.

Dogecoin op Coinbase Pro – DOGE met rugwind

Coinbase Pro zal in eerste instantie vijf handelsparen vormen voor Dogecoin, namelijk DOGE tegen US Dollar, Euro, Britse Pond, Bitcoin (BTC) en de stablecoin Tether (USDT). De handel zal naar verwachting vanavond beginnen, en DOGE kan al worden overgezet naar Coinbase en limietorders worden geplaatst. Een beursnotering van Coinbase brengt Dogecoin dan dichter bij vele miljoenen klanten.

Als u een klantenrekening heeft bij Coinbase, kunt u deze ook gebruiken om toegang te krijgen tot Coinbase Pro. Als je een investering in Dogecoin overweegt, houd er dan rekening mee dat veel experts de hype rond DOGE met grote scepsis bekijken. Dogecoin is onbeperkt in zijn maximumbedrag en brengt dus natuurlijke inflatie met zich mee. Bovendien zijn de plaatsen die DOGE als betaalmiddel aanvaarden nog steeds op één hand te tellen. Dogecoin mist dus een overtuigend praktisch concept voor gebruikssituaties.

Conclusie: DOGE is weer tegen de verkeerde boom aan het blaffen

Dogecoin heeft alle critici getrotseerd om een van de top tien cryptocurrencies te worden door marktkapitalisatie. Voor het debuut van DOGE op Coinbase Pro zal het groeiende aantal beroemdheden die Dogecoin een warm hart hebben toegedragen, waarschijnlijk weer actief worden. Nog belangrijker, de notering op Coinbase Pro zou zeer waarschijnlijk gevolgd kunnen worden door een op handen zijnde opname op de basisversie van Coinbase voor DOGE. In deze omgeving zouden verdere prijscaprices voor Dogecoin geen verrassing zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*