IOTA 2.0: DevNet is live, NFT’s en meer kunnen getest worden

Met de lancering van DevNet voor IOTA 2.0 komt decentralisatie dichterbij. Zelfgemaakte tokens kunnen nu worden uitgeprobeerd in het testnet. DevNet is het laatste voorstadium voor Coordicide, d.w.z. IOTA 2.0 op het mainnet.

Het grote doel van een gedecentraliseerd Tanglenet voor IOTA komt een stap dichterbij. Met DevNet voor IOTA 2.0 is een testnet voor ontwikkelaars en andere geïnteresseerden nu openbaar. De IOTA Foundation viert dit in een blogpost met de titel “Het tijdperk van decentralisatie van IOTA begint hier”. Een tweede blogpost legt uit dat op DevNet in eerste instantie de nadruk ligt op zelfgemaakte tokens. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor NFT’s, maar ook voor het in kaart brengen van andere cryptocurrencies in de toekomst met betrekking tot bijvoorbeeld DeFi.

DevNet voor IOTA 2.0 – wat is er nieuw?

Tot nu toe is IOTA 2.0 getest op een testnet genaamd Pollen. Pollen zou worden gevolgd door Nectar als een tweede testnet. Maar een paar dagen geleden kondigde de IOTA Foundation aan dat ze in plaats van Nectar liever de naam DevNet zouden gebruiken, die bij de verdere ontwikkeling meer flexibiliteit zou moeten tonen. Om DevNet vanaf nu voor iedereen toegankelijk te maken, is er een speciale portemonnee uitgebracht. Deze portemonnee voor DevNet is hier te downloaden voor Windows, Mac en Linux.

Zodra de portemonnee geïnstalleerd is, kunt u tokens aanvragen om te testen en ze gebruiken om uw eigen tokens weer te definiëren. Op dit moment legt de IOTA Foundation de nadruk op de oprichting van NFT’s. Deze unieke, onverwoestbare en onveranderlijke penningen halen de krantenkoppen omdat zij de kunstmarkt en de merchandising in de professionele sportwereld door elkaar schudden. In het algemeen zal het onder IOTA 2.0 ook mogelijk zijn om individueel gedefinieerde tokens te gebruiken om andere cryptocurrencies of vormen van investeringen zoals aandelen te vertegenwoordigen. In dat geval zouden ze echter op transparante wijze via slimme contracten aan overeenkomstige waarden moeten worden gekoppeld. DevNet ondersteunt echter nog geen slimme contracten.

Conclusie: DevNet voor IOTA 2.0 wekt verwachting voor Coordicide

Op dit moment zal DevNet meer een gimmick zijn voor velen, maar in termen van IOTA 2.0 op het mainnet, is het een gewichtige stap voorwaarts. Want nu kunnen externe ontwikkelaars deelnemen aan het verkennen en testen van IOTA 2.0. Smart Contracts voor IOTA op DevNet komen er naar verluidt binnenkort aan, wat mogelijkheden zal openen naar DeFi en DApps. Het openbare DevNet zal naar verwachting ook gegevens voor IOTA opleveren, die zullen helpen om het Mana-systeem in evenwicht te brengen. Mana is bedoeld om het principe van geen kosten voor transacties te handhaven in de gedecentraliseerde IOTA van de toekomst, wanneer de centrale coördinator verdwijnt in IOAT 2.0.

De cryptomarkt beloonde DevNet met aanzienlijke prijsstijgingen als voorbode van een gedecentraliseerde IOTA. IOTA heeft meer dan 15 procent gewonnen sinds de publieke lancering van DevNet, en handelde op donderdagochtend rond $1,35.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*