Dogecoin pompen, een goede 20 procent wekelijkse winst – komt DOGE naar Twitter?

Dogecoin heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke winst van 20 procent geboekt, waarmee hij het beter deed dan de algemene cryptomarkt. Een reden voor de rally zijn nieuwe aanwijzingen dat DOGE een betaalmiddel zou kunnen worden op Twitter.

De prijscurve van Dogecoin (DOGE) beleeft opnieuw zijn eigen momentum, met winsten van in totaal een goede 20 procent wekelijkse stijging in het weekend. Terwijl Bitcoin en co. meestal zijwaarts handelen, staat Dogecoin, dat vaak wordt bespot als een meme, bovenaan. Ongeveer 13 miljard dollar aan marktkapitalisatie verzekert DOGE momenteel van de 8e plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies ter wereld. Zoals zo vaak het geval is wanneer Dogecoin positieve uitschieters produceert, heeft ook Tesla-baas Elon Musk een vinger in de pap.

Musk, die onlangs de korte berichtendienst Twitter overnam, is een bekende fan van DOGE. Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat Musk Dogecoin zou kunnen toestaan als betaalmiddel op Twitter. Dan op zondag, plaatste Musk presentatie dia’s die de toekomst van Twitter schetsen. Een ervan vermeldt het punt “betalingen”, maar zonder verdere details. Maar voor beleggers en speculanten was dit waarschijnlijk toch een teken van groeiende waarschijnlijkheid dat Dogecoin naar Twitter komt.

Musk promoot Dogecoin altijd publiekelijk en is ook betrokken bij de DOGE Foundation. Daar zou de koers kunnen worden uitgezet om Dogecoin met een technologische update tot een efficiënt betaalmiddel te maken. Aan de inkomstenkant van Twitter wil Musk een maandelijkse vergoeding vragen voor geverifieerde accounts. Als Dogecoin hier een optie voor betalingen zou worden, zou dit de bekendheid en massale adoptie van DOGE stimuleren, menen voorstanders.

Maar voor alle frisse lucht rond Dogecoin is het belangrijk om niet te vergeten. Als DOGE nu de grens van US$ 0,10 doorbreekt, zal het bijna 90 procent verwijderd zijn van de all-time highs van het voorjaar van 2021, toen Dogecoin boven US$ 0,70 pompte en de slogan “Naar de maan” het beleggerssentiment domineerde.

Conclusie: Dogecoin rally is op wankele grond

Het staat vast dat Musk Twitter en crypto dichter bij elkaar wil brengen. Een gedecentraliseerde en censuurbestendige cryptocurrency als betaalmiddel past bij een Twitter van absolute vrijheid van meningsuiting, die Musk voor ogen heeft. De financiële steun van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance in Musks Twitter-overname is waarschijnlijk ook ingegeven door het idee om de integratie van Bitcoin en co. bij de dienst te bevorderen. Maar of Dogecoin uiteindelijk zal worden gekozen als een soort huisvaluta voor Twitter blijft een open vraag.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*