Duitsland laat effecten in de blokketen toe

De Duitse regering heeft besloten om elektronisch gedocumenteerde effecten te legaliseren en zo blokketenoplossingen te introduceren in de traditionele financiële wereld. Een kleine maar belangrijke stap voor de crypto-industrie.

Toen de Duitse regering in het najaar van 2019 besloot tot een blokketenstrategie, waren de goedkeuring en de kritiek gemengd. Maar een belangrijke hoeksteen in de omgang met innovatieve oplossingen uit de crypto-industrie ligt nu vast: Zoals gerapporteerd door financieel persbureau Reuters, heeft het kabinet van bondskanselier Angela Merkel de weg vrijgemaakt voor een heroriëntatie in effecten. Wat voorheen als een papieren document moest worden uitgegeven en bewaard, kan in de toekomst ook in zuiver digitale vorm worden georganiseerd. De minister van Financià “n Olaf Scholz zei de digitale effecten kosten zouden snijden en hindernissen in beleid zouden verwijderen.

“Het papieren certificaat mag dan nog steeds geliefd zijn om nostalgische redenen, maar de toekomst behoort tot de elektronische versie,” zei Scholz. De Duitse regering staat expliciet toe dat effecten worden geregistreerd in blokkades, die als decentraal en fraudebestendig register op maat lijken te zijn gemaakt. Waar voorheen de eigendomsveranderingen van effecten moeizaam met de hand moesten worden gedocumenteerd, zijn een paar muisklikken in een blokketen voldoende.

De blokketenstrategie van Berlijn begint nog maar net vruchten af te werpen…

De grote coalitie probeert een evenwicht te vinden tussen het mogelijk maken van digitale innovatie uit de crypto-industrie aan de ene kant en het niet ongereguleerd laten liggen aan de andere kant. De vrees dat dit zou kunnen leiden tot overregulering is tot nu toe niet bewaarheid. Integendeel, grote crypto-beurzen zoals Binance en Coinbase hebben officieel gelicentieerde filialen in Duitsland opgericht en de traditionele bankwereld werkt ook aan het beschikbaar stellen van Bitcoin en Co. aan klanten.

De Duitse regering zal echter nog steeds veel gevraagd zijn om de aangekondigde “vuurtorenprojecten” te realiseren. Daarnaast is de kwestie van de e-euro van de Europese Centrale Bank (ECB) urgent – Deutsche Bank ziet een dergelijke door de staat gegarandeerde digitale valuta als “zonder alternatief”.

Conclusie: Blokkettingen en de crypto-industrie – Duitsland is in beweging.

Er zijn tal van praktische toepassingen voor blockchain: of het nu gaat om logistiek, het internet van de dingen (IoT) of bijvoorbeeld om certificaten van echtheid – tamperproof networking speelt overal mee. Wat nu van toepassing is op effecten zal waarschijnlijk steeds meer gebieden van het dagelijks leven gaan bestrijken. Vermogensbeheer is hier een belangrijk facet van en kan de brug worden naar de cryptocentrische valutahandel. Laten we dus wennen aan blokkades als alledaags instrument van de moderne wereld, zoals ook de politici eindelijk hebben begrepen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*