Nieuwe all-time high – Bitcoin binnenkort op 100.000 dollar?

De prijs van Bitcoin heeft de vorige recordhoogte van ongeveer 20.000 US dollar op woensdagavond overtroffen en BTC handelt op donderdagochtend met iets meer dan 22.000 US dollar. Waarom is Bitcoin duurder dan ooit en zet de trend zich voort?

Champagnestemming in de crypto-scene: Bitcoin (BTC) heeft zijn eerdere hoogtepunten in de cryptowereld vrijwel verpulverd en handelt deze donderdagochtend voor meer dan 22.000 US-dollar. Dit betekent dat Bitcoin op dit moment ongeveer 10 procent meer waard is dan de eerdere hoogtepunten van $20.000. Toen Bitcoin op 17 december 2017 voor het laatst de grens van $20.000 voor de eerste keer bekraste, bleek de trend minder dan duurzaam te zijn en de prijs van BTC werd slechts zes weken later teruggeruild tegen een relatief zwakke $10.000. Dus, gemengd met de huidige jubelstemming zijn al zorgen over de vraag of een Bitcoin-prijsinstorting deze keer opnieuw zou kunnen gebeuren.

Institutionele beleggers hebben Bitcoin zelf ontdekt

In de uitleg over de Bitcoin-stierenmarkt van 2020 spelen institutionele beleggers meestal de doorslaggevende rol: in augustus begon het Nasdaq-bedrijf MicroStrategy zijn kasreserves systematisch over te hevelen naar BTC. In oktober investeerde het Amerikaanse financiële dienstverleningsbedrijf Square zwaar in Bitcoin. Ook in het najaar is PayPal begonnen met de integratie van Bitcoin in het klantenaanbod. Dergelijke beslissingen legden de basis voor duurzame prijswinsten en analisten merkten op dat de stabiel hoge vraag naar Bitcoin het aanbod overstijgt.

Corona-crisis toont pluspunten van bitcoin

In het crisisjaar 2020, dat wordt gedomineerd door de Corona-pandemie, twijfelen investeerders en burgers er steeds meer aan of het expansieve monetaire beleid van de centrale banken nog wel binnen de perken blijft of niet tot inflatie zal leiden. In hun wens om activa op een inflatiebestendige manier te beleggen, komen ze al snel in aanraking met Bitcoin. Ook bekend als “digitaal goud”, de oudste cryptokristalvaluta overtreft in toenemende mate het fysieke goud in zijn rol als waardeopslag, en zelfs de Deutsche Bank neemt de trend waar. In mei had de vierjaarlijkse Bitcoin Halving plaatsgevonden en werd het mechanisme van een in de code van BTC verankerde inflatierem geactiveerd. De investeringen in Bitcoin als waardeketen zijn een langetermijnstrategie en moeten de prijs van BTC ondersteunen.

Bitcoin registreert tuimelen – experts in een feestelijke stemming

Samen met het nieuwe record van iets meer dan $22.000 heeft Bitcoin voor het eerst in haar geschiedenis een marktkapitalisatie van $400 miljard overtroffen. Dit recordcijfer suggereert dat Bitcoin een volwaardige activaklasse aan het worden is, die meer institutionele beleggers zou kunnen aantrekken. MicroStrategy’s chief executive, Michael Saylor, ging onlangs naar Twitter om opnieuw te laten zien hoe Bitcoin het afgelopen decennium beter heeft gepresteerd dan alle andere activaklassen in termen van rendement. Changpeng Zhao, hoofd van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance, merkte ook via Twitter op dat het kopen van Bitcoin weliswaar riskant is, maar dat het negeren van BTC net zo riskant is.

De belangstelling voor Bitcoin als trending topic is nog steeds ingetogen

Vergeleken met de hoogtepunten in 2017 zijn er in de laatste gegevens van Google nog steeds veel minder zoekopdrachten voor Bitcoin dan in december drie jaar geleden. Hieruit concluderen de waarnemers dat verdere prijswinsten heel goed mogelijk zijn. Immers, als het positieve nieuws van Bitcoin nu met meer mensen weerklinkt, zullen waarschijnlijk meer burgers besluiten om BTC voor het eerst weer te kopen. Een afname van de vraag naar Bitcoin is vooralsnog onwaarschijnlijk en de situatie maakt een positief vooruitzicht mogelijk. Plotseling klinken voorspellingen voor Bitcoin in prijsregio’s van rond de 100.000 dollar niet meer als dromen, maar zijn gebaseerd op historische ontwikkelingen in het goud.

Conclusie: Bitcoin op de kop

Macro-economische argumenten spreken voor Bitcoin net zo goed als de inmiddels volwassen geworden crypto-industrie. In een gereguleerde omgeving kan Bitcoin volledig legaal gekocht worden bij crypto’s zoals Binance, eToro of Coinbase in ruil voor euro’s. De veiligheid die gerenommeerde aanbieders uitstralen maakt het denkbaar dat u Bitcoin zelf kunt ontdekken. Want zelfs als prijscorrecties niet onwaarschijnlijk zijn, blijft het een feit: Er zullen slechts 21 miljoen Bitcoin zijn en iets minder dan 18,6 miljoen daarvan zijn al in omloop. Het digitale goud van BTC zit in het concept als een zeldzaam goed, dat spreekt voor prijsverhoging. We volgen dus graag waar de reis naar voorheen onbekende prijsregio’s de Bitcoin zal leiden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*