Ether Rock: NFT-project met een omzet van meer dan 1 miljoen US dollar per rots

In de jonge markt voor digitale kunst via NFT, kent het Ether Rock project recordverkopen. Op dit moment wisselen de JPEG-rotsen van Ether Rock stuk voor stuk van eigenaar voor ongeveer 1 miljoen US dollar.

De goudkoorts op de markt voor creatieve NFT’s gaat door: In maart haalde de verkoop van een NFT bij Christie’s voor het equivalent van bijna 70 miljoen US dollar wereldwijd de krantenkoppen, en deze augustus behalen CryptoPunks recordprijzen. Momenteel dringen de Ether Rock NFT’s zich op de voorgrond met enorme prijsstijgingen. Op de Twitter-account van het project worden de veranderingen in eigendom en de betaalde bedragen bijgehouden. Vandaag, woensdag, wordt er meer dan 1 miljoen US dollar in Ethereum (ETH) betaald voor een Ether Rock – twee weken geleden lag de gemiddelde prijs rond de 100.000 US dollar. Wat zit er achter dit fenomeen?

Achtergrond van EtherRocks

Ether Rocks lanceerde in december 2017, slechts een paar maanden na de inmiddels beroemde CryptoPunks. Er werden 100 rotsen aangeboden, waarvan er tegen 2020 slechts 20 konden worden verkocht, tegen prijzen van ongeveer 300 US dollar. De JPEG’s van Ether Rock zouden doen denken aan het Amerikaanse speelgoed Pet Rock, dat een halve eeuw geleden een hype beleefde. Elke unieke Ether Rock is gedocumenteerd als een NFT op de blockchain van Ethereum, en het onderliggende smart contract staat alleen handel toe via het oorspronkelijke platform.

Met de wijdverspreide aandacht voor de CryptoPunks en andere succesvolle NFT-projecten, lijken verzamelaars en crypto-beroemdheden enthousiast te worden over EtherRocks, aantoonbaar vanwege hun lange geschiedenis en uitgesproken zeldzaamheid. Justin Sun, bijvoorbeeld, het hoofd van TRON (TRX), kondigde maandag op Twitter enthousiast aan dat hij zojuist een (Ether) rots had gekocht voor een half miljoen Amerikaanse dollars. Met ingang van vandaag kan Justin Sun het waarschijnlijk voor twee keer zoveel verkopen.

Conclusie: Ether rock een indicatie van oververhitting NFT marktprijzen?

Marktgegevens op de CryptoPunks blijven stijgende prijzen tonen voor dit NFT-project, dat als een pionier wordt beschouwd. Ether Rock kan ook claimen dat het de mogelijkheden en het toekomstige belang van blockchain-technologie voor creatieve toepassingen al heel vroeg heeft onderkend. De kunstmatige waarde van beide projecten is zeker betwistbaar. Sommige kunstkenners denken dat het niet lang meer zal duren voordat NFT’s klaar zijn voor het museum. Als dat gebeurt, zou een Ether Rock om historische redenen zeker versieren, juist omdat ze zo zeldzaam zijn. Maar er is geen garantie of de extreem dynamische prijsspiraal voor EtherRocks zich in opwaartse richting zal voortzetten. NFT verzamelaar Andrew Kang zegt dat hij twee EtherRocks bezit en legt via Twitter uit: “De absolute nutteloosheid van de EtherRocks, in combinatie met het strikt beperkte aantal van 100 stuks, maken ze zo begeerlijk. Maar hij schrijft ook: Of zijn mening over vijf jaar nog steeds goed verouderd zal zijn of dat Ether Rock financieel een nulnummer zal blijken te zijn, valt nog te bezien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*