Ethereum 2.0 voor lancering op 1 december

Ethereum (ETH) als de op één na grootste crypto-valuta ter wereld wordt geconfronteerd met een grote technologische omwenteling. Met Ethereum 2.0 moet het blokketenprotocol worden gewijzigd en moet er dus een prestatiesprong worden gemaakt. Ethereum 2.0 wordt naar verwachting op 1 december 2020 gelanceerd.

Ethereum 2.0 beweegt de crypto-scene al jaren. Want het plan erachter is om de op één na belangrijkste crypto-munteenheid, Ethereum (ETH), fundamenteel te herontwerpen. Weg van de trage en resource-hongerige proof-of-work als protocol, wordt Ethereum 2.0 verondersteld dit te bereiken en in plaats daarvan proof-of-stake te introduceren. Telkens weer waren herziene schema’s voor Ethereum 2.0 ook onderwerp van verhitte publieke discussies en zorgden ze voor scepsis over het moment waarop het idee werkelijkheid zou worden. Nu zal het voortgangsrapport van de Ethereum Foundation een concrete datum geven van 1 december 2020.

Ethereum 2.0 begint met beperkingen

Het is belangrijk om te weten dat Ethereum 2.0 in Fase 0, dat het onderwerp is van het huidige project, het bestaande ecosysteem nog niet vervangt. In plaats daarvan zal het een parallelle blokketen voor Ethereum creëren onder de naam Beacon, waarvan de functionaliteit voor bijvoorbeeld Smart Contracts en DApps slechts rudimentair is. De zeer grote, bij voorkeur volledige, migratie naar Ethereum 2.0, ook wel Serenity genoemd, is nog steeds niet gepland voor het einde van 2021.

Volgens de Ethereum Foundation moeten er ten minste 16.384 deelnemers worden gevonden voor de inzet en, bij elkaar opgeteld, moet ETH meer dan 200 miljoen dollar aan liquiditeit krijgen. Als dit niet voor 1 december wordt bereikt, wordt de lancering met zeven dagen uitgesteld. Als u wilt bijdragen aan ETH, gebruik dan hier het ETH 2 Launchpad en stuur het nooit naar andere adressen die met Beacon verbonden zijn. ETH op Ethereum 2.0 kan niet worden “teruggedraaid” naar Ethereum 1.0, maar zit onherroepelijk vast aan de nieuwe standaard.

Conclusie: Ethereum wacht op een grote opwaardering

De markten hebben de specifieke lanceringsdatum voor Ethereum 2.0 beloond met een stijging van iets minder dan 5 procent en ETH staat momenteel genoteerd op iets minder dan 400 dollar. Voor u is Beacon bij Ethereum nog steeds van weinig belang in uw dagelijkse werkzaamheden, omdat de DeFi-divisie, waar ETH in rijdt, door Ethereum 1.0 behandeld zal blijven worden.

De situatie is enigszins anders voor beleggers op middellange en lange termijn. Uiteindelijk moet Ethereum 2.0, dat in 2021 volledig zal worden uitgerold, het probleem van de overbelasting van de ETH-blokketen en de daaruit voortvloeiende hoge transactiekosten uit de weg ruimen. Als deze stap succesvol is, zal Ethereum zijn toekomstige levensvatbaarheid aantonen. Aan de andere kant dreigt ETH het vertrouwen te verliezen als Beacon te vroeg lanceert en veiligheidslacunes of andere problemen vertoont. In ieder geval is Ethereum 2.0 een goed voorbeeld van hoe soms saai klinkende technologische onderwerpen de prijs van cryptomunten kunnen beïnvloeden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*