Ethereum (ETH): Een overdracht voor 23,7 miljoen US dollar aan vergoedingen

In het ecosysteem van Ethereum (ETH) heeft een transactie plaatsgevonden waarvoor het equivalent van meer dan 23,7 miljoen Amerikaanse dollar aan vergoedingen is betaald. Wat was er aan de hand?

De potentiële valkuilen van Decentralised Finances (DeFi) werden gisteren duidelijk gedemonstreerd door een transactie in het Ethereum (ETH) ecosysteem: eigenlijk zouden “slechts” 100.000 US dollars in de vorm van de stablecoin Tether (USDT) worden verstuurd van een wallet die is toegeschreven aan de cryptobeurs Bitfinex naar het DeFi platform DeversiFi. Echter, om redenen die onduidelijk blijven, werd een Ethereum transactiekosten van ongeveer 7.700 ETH gegarandeerd en ook opgehaald voor deze overboekingsopdracht, zoals kan worden gezien uit de blockchain gegevens hier. Omgerekend is dit ongeveer 23,7 miljoen US dollar. DeversiFi zelf meldde het vreemde incident snel via Twitter en beloofde de zaak van de “abusievelijk” hoge transactiekosten op te helderen.

Vanaf dat moment duurde het ongeveer tien uur voordat DeversiFi het groene licht gaf. Opnieuw via Twitter, kondigden ze aan dat minstens 7.626 ETH zouden teruggestort worden van de miner die zich even had verkneukeld over de miljoen transactiekosten. Volgens de gegevens van de blockchain gebeurde dit in verschillende tranches, waarvan de grootste hier is gedocumenteerd. Grof gerekend houdt de miner echter nog ongeveer 30 ETH transactiekosten over en dus ongeveer 90.000 US dollar.

Op welk moment in de oorspronkelijke transactie de absurd hoge Ethereum transactiekosten werden vastgelegd – vermoedelijk automatisch – is nog onduidelijk. Maar uit de informatie tot dusver blijkt dat de overeenkomst niet tot een aanvaardbaar niveau had kunnen worden teruggebracht zonder goodwill van de kant van de mijnbouwer. “De blockchain is onveranderlijk,” schrijft DeversiFi zelf terecht, daarmee herinnerend aan de onkreukbaarheid van deals die daar worden gesloten, hier in de vorm van een smart contract.

Conclusie: Ethereum transactiekosten – wees op uw hoede

Het is zeker niet de eerste keer dat astronomisch hoge transactiekosten op Ethereum (ETH) de krantenkoppen hebben gehaald. In juni 2020 ging het om het equivalent van ongeveer 5 miljoen dollar aan ingehouden transactiekosten voor de overmaking van 133 dollar. Mysterieuze transacties in ETH deden ook de ronde in februari 2019. Voor u als belegger, is dit een dringende herinnering: Wanneer u transacties bestelt, moet u er ook voor zorgen dat u het veld voor kosten controleert, waar portemonnees en DeFi diensten gewoonlijk een suggestie hebben ingevuld. Dit komt omdat u een mogelijke fout in de Ethereum transactiekosten alleen zelf kunt corrigeren vóór de overboekingsopdracht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*