Revolut plant eigen cryptocurrency, volgens media rapport

Revolut, een innovatief FinTech-bedrijf, werkt blijkbaar aan de lancering van een eigen token. Volgens een mediabericht staat Binance Coin (BNB) model voor het Revolut token.

Met de Binance Coin (BNB), ontworpen als een kortingstoken, presenteerde de cryptobeurs Binance in 2017 een briljante zet. Door zijn eigen cryptocurrency te hebben, was Binance in staat om klantenloyaliteit te stimuleren, en BNB’s basisfuncties worden nu gekopieerd door veel andere cryptoplatforms. Met het FinTech-bedrijf Revolut lijkt het er nu op dat een aanbieder wiens zakelijke focus niet op cryptohandel heeft gelegen, ook een eigen token ontwikkelt. Een Amerikaans handelsportaal meldt¬†met verwijzing naar insiders dat het Revolut token in principe klaar is voor een lancering, maar nog moet wachten op goedkeuring van regelgevende instanties in het Verenigd Koninkrijk.

Revolut munt – dit is hoe het punten zou kunnen scoren

Revolut biedt al de aan- en verkoop van een goede 50 cryptocurrencies aan via zijn apps en is in zijn programma al lang niet meer beperkt tot het vlaggenschip Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Revolut is begonnen als creditcardaanbieder met een focus op lage wisselkosten voor internationale transacties. Met vergoedingen tot 2,5 procent is de cryptocurrency divisie van Revolut vrij duur in termen van extra kosten in vergelijking met crypto exchanges zoals Binance. Maar klanten hebben daar blijkbaar geen last van, want Revolut zegt dat het 20 procent van zijn inkomsten genereert via zijn cryptodivisie.

Kortingstokens zoals Binance Coin bieden gebruikers aanvankelijk het voordeel van lagere vergoedingen bij de respectieve aanbieder, indien deze vergoedingen niet met fiat maar met het speciale token worden betaald. Een dergelijk pluspunt zal waarschijnlijk ook worden geadverteerd met het Revolut token. Andere denkbare promoties zijn airdrops of het uitdelen van bonussen in Revolut tokens. BNB is niet de enige token met een indrukwekkende prijscurve; imitators zoals FTX Token (FTT) of Best at Bitpanda hebben zich ook geweldig ontwikkeld.

Revolut ziet zichzelf in concurrentie met FinTechs als Robinhood, eToro of PayPal. Deze hebben allemaal ontdekt crypto handel als een winstgevende lijn van het bedrijfsleven en bieden hun klanten ongecompliceerde toegang. Deze concurrenten hebben echter hun eigen penning als lokmiddel en niet in de laatste plaats als reclamemedium nog niet gerealiseerd; Revolut zou met zijn aanpak een pionier in zijn sector zijn.

Conclusie: Revolut wil snelheid maken in de crypto-sector

Revolut heeft het rapport tot nu toe ontkend noch bevestigd, maar zijn inzet voor crypto is onbetwist. Er zijn begrijpelijke argumenten voor een Revolut Munt. Maar zonder reglementaire goedkeuring, zal Revolut niet verder gaan. Voorlopig zullen we dus moeten afwachten of en wanneer we daadwerkelijk het debuut van een Revolut token zullen zien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*