Ethereum (ETH): Ontwikkelaars voor Web3 actiever dan ooit tevoren, ondanks de “cryptowinter”

De cryptomarkten staan al maanden onder druk – maar desondanks werken ontwikkelaars intensief aan projecten die worden toegeschreven aan Web3. Deze trend is vooral duidelijk bij Ethereum (ETH).

De prijscurves van Bitcoin (BTC) en co. zijn in 2022 drastisch geknakt. Bitcoin is met ruim 60 procent gedaald sinds het begin van het jaar, en Ethereum (ETH) doet het niet beter met een daling van ongeveer 65 procent. BTC en ETH, de twee belangrijkste wereldwijde cryptocurrencies, zijn samen goed voor bijna 60 procent van de marktkapitalisatie van de hele markt, dus Bitcoin en Ethereum zijn indicatoren van algemene trends. Steeds vaker doet het woord “cryptowinter” de ronde, waarmee een lange periode van zwakke of negatieve marktontwikkeling wordt beschreven.

Wanneer men echter redenen zoekt om optimistisch te blijven op middellange en lange termijn, vindt men die tenminste bij Ethereum. Uit een recente studie van het web3-platform Alchemy blijkt dat ontwikkelaars niet onder de indruk zijn van de berenmarkt en zeer actief zijn in afwachting van betere tijden. Een indicator die dit bewijst is het aantal nieuwe slimme contracten op Ethereum. In juli, augustus en september werd op Ethereum een recordaantal nieuwe slimme contracten geregistreerd, met alleen al in de afgelopen maand bijna 18.000. Slimme contracten vormen de basis voor veel use cases op Ethereum en hun stijgende aantal is dan ook een indicatie dat de ontwikkeling niet stilstaat.

Volgens Alchemy komt 36 procent van de ruim 320.000 smart contracts die op Ethereum in gebruik zijn genomen, nu uit dit jaar, waarmee 2022 op koers ligt voor een record in deze discipline. De analisten stelden ook vergelijkbare trends vast in de downloadcijfers voor de belangrijke softwarepakketten Ethers.js en Web3.js, die als standaard worden gebruikt bij het bouwen van Web3-projecten. Vergeleken met het derde kwartaal van 2021 zijn de downloads hier bijna verdrievoudigd en hebben ze een nieuw recordniveau bereikt van ongeveer 1,5 miljoen per week. Dit feit toont ook aan dat Ethereum-ontwikkelaars zich niet laten afschrikken door de negatieve prijsontwikkeling van ETH, maar zich richten op groei in het ecosysteem.

Conclusie: Ethereum aantrekkelijk voor ontwikkelaars – wachten tot de “cryptowinter” voorbij is

De laatste keer dat er sprake was van een “cryptowinter” tussen 2018 en 2020, kwam dit ook tot uiting in een inzinking van de activiteit van ontwikkelaars, schrijft Alchemy. Toen kon een daling van ongeveer 45 procent in actieve slimme contracten op Ethereum worden gemeten. Maar in 2022 is de trend precies omgekeerd, ontwikkelaars vergroten hun activiteiten en zijn niet onder de indruk van prijsdalingen. Hier toont Ethereum zijn aantrekkingskracht, die gegroeid is door “The Merge”, en het vooruitzicht om de nummer één in de crypto-industrie te blijven voor breed gediversifieerde use cases.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*