Ethereum (ETH) upgrade Altair arriveert op woensdag

Ethereum heeft de lancering van Upgrade Altair gepland voor 27 oktober. Dit dient ter voorbereiding op een geplande Ethererum 2.0 op het mainnet in 2022.

Ethereum 2.0 nadert en zal op woensdag (27 oktober) technologisch worden voorbereid door Upgrade Altair. Dit komt omdat Altair Ethereum’s publieke testnet Beacon Chain klaar zal maken om te fuseren met de huidige blockchain ETH1 via “The Merge” in 2022. Met Ethereum 2.0 zal ‘s werelds op één na belangrijkste cryptocurrency zijn protocol overschakelen op proof-of-stake en daarmee afscheid nemen van het resource-intensieve proof-of-work. Deze ontwikkeling werd ingezet met de lancering van de Beacon Chain in december 2020. Om Ethereum 2.0 onder praktische omstandigheden te testen, zijn er nu ruim 8 miljoen ETH in de Beacon Chain gestort. Ze zullen pas weer worden uitgebracht na “The Merge”.

Welke veranderingen zal de Altair upgrade brengen aan Ethereum?

Voor u als belegger is Altair vanuit een perspectief belangrijk, maar in het dagelijks leven moet u niets voelen van deze upgrade. Wat de inhoud betreft, scherpt Altair de regels voor knooppuntbeheerders in de bakenketen aan. Volgens Altair zullen zij, indien zij hun netwerkpunten niet op betrouwbare wijze exploiteren, in ETH2 worden onderworpen aan geautomatiseerde boetes. Daarom roepen de ontwikkelaars van Ethereum ook expliciet op om hun nodes nu al klaar te maken voor Altair. Volgens openbare gegevens heeft 63 procent van de getroffen knooppunten tot dusver gevolg gegeven aan deze oproep. Altair biedt ook de mogelijkheid om met ETH2 zogenaamde light nodes actief te houden, die niet de hele geschiedenis van de blockchain opslaan en dus met minder hardware toe kunnen. Altair gaat live op 27 oktober om 12.56 uur Duitse tijd, aldus de aankondiging.

Voor zover tot nu toe bekend is, zal Altair de laatste upgrade zijn vóór “The Merge”. Met Proof-of-Stake wil Ethereum energievriendelijker worden en de prestaties van zijn netwerk aanzienlijk verhogen. Wij hebben de betekenis van Ethereum 2.0 hier voor u samengevat. Belangrijk om weten: “The Merge” introduceert nog niet direct sharding, dat als methode in het Ethereum ecosysteem tot doel heeft om door middel van parallelle blockchains aanzienlijk meer doorvoer en vervolgens ook lagere transactiekosten te bieden dan voorheen. Al met al is Altair een belangrijke stap voorwaarts, vooral voor ontwikkelaars.

Conclusie: Ethereum 2.0 komt binnen bereik

Ethereum bereikte vorige week een nieuwe all-time high van 4.366 US dollar en komt steeds meer in de aandacht van institutionele beleggers door booming use cases in DeFi en NFT’s. Ethereum 2.0 moet de toekomstige levensvatbaarheid van dit ecosysteem verzekeren. Het is daarom belangrijk om te zien wanneer Ethereum in staat zal zijn om “The Merge” te realiseren en vervolgens de introductie van sharding in 2022.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*