Ripple (XRP): goed nieuws van de SEC rechtszaak

Waarnemers zien positieve signalen voor Ripple in twee uitspraken van de Amerikaanse rechter in de rechtszaak SEC v. Ripple. Dit komt omdat de SEC streng moet bewijzen hoe Ripple winstvooruitzichten beloofde bij de verkoop van XRP.

De rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple over de verkoop van SEC, die in december 2020 van start ging, heeft in de loop van de maanden al verschillende etappeoverwinningen voor beide partijen opgeleverd. Nu nodigen twee recente vonnissen van rechter Sarah Netburn opnieuw uit tot voorspellingen over de uitkomst van het proces. En advocaat Jeremy Hogan bijvoorbeeld, die de ontwikkelingen op de voet volgt, ziet Ripple nu in het voordeel. Op Twitter benadrukt Hogan dat de rechter de SEC heel duidelijk heeft opgedragen om met meer inhoudelijk bewijs te komen.

Concreet wil de SEC bewijzen dat Ripple XRP verkocht zonder de nodige toestemming te hebben gekregen. Volgens de SEC zijn XRP effecten. Dit werd ook in verband gebracht met het vooruitzicht op winst. Het tot dusver overgelegde bewijsmateriaal is echter duidelijk niet voldoende voor de rechter en de tot dusver bekende contracten en reclamemateriaal van Ripple lijken dergelijke winstkansen voor XRP niet te bevatten.

Zelfs op forums die gespecialiseerd zijn in XRP, zoals Reddit, worden de laatste beslissingen gezien als een punt in het voordeel van Ripple. Aan de andere kant wordt daar niet vergeten dat Ripple ook weer veren heeft moeten laten. Zo werden enkele bewijsmoties van Ripple verworpen, die erop gericht waren XRP te laten vergelijken met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ripple wilde hier interne SEC-mededelingen gebruiken, maar dit wordt niet volledig toegegeven.

Ripple vs. SEC – volgende deadline verwacht op 6 december

De rechter geeft de litiganten 45 dagen om de huidige beslissingen uit te voeren. Hierdoor wordt 6 december 2021 de volgende datum waarop duidelijker zal zijn hoe de zaak vordert. Hogan: “Als je Ripple bent, moet je je echt goed voelen bij het lezen van de resoluties. En als je een SEC advocaat bent, bereid je dan voor om de weekenden door te werken.”

Bottom line: hoop voor XRP’s comeback stijgt

Het is zeker nog te vroeg voor Ripple om de champagnekurken al te laten knallen. Dat komt omdat XRP geschrapt blijft van alle toonaangevende cryptobeurzen in de VS, waar ze conflicten met de SEC uit de weg gaan. De SEC, aan de andere kant, ziet de XRP rechtszaak ook als een prestigekwestie en zal niet zomaar terugkrabbelen. Een gerechtelijke nederlaag voor de SEC zou een kleine sensatie zijn en zou positieve signalen afgeven voor de crypto-industrie als geheel. Maar de maandenlange onderhandelingen hebben al één ding aangetoond: De SEC heeft veel meer problemen dan aanvankelijk werd aangenomen om de opzettelijke misleiding van Ripple in de kwestie van XRP in een rechtbank te bewijzen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*