Ethereum transactiekosten: Upgrade EIP 1559 houdt stand, al 1 miljoen ETH vernietigd

Op Ethereum levert de upgrade van augustus in Londen (EIP 1559) gedeeltelijk de gewenste resultaten op. De reorganisatie van de transactiekosten veroorzaakt een deflatie, die zich uit in het verbranden van meer dan 1 miljoen ETH.

Ethereum transactiekosten zijn een groot probleem in crypto 2021, met vaak $ 100 UDS of meer per transactie die het humeur van beleggers voor kleinere transacties bederven. De Londense EIP 1559 upgrade voor Ethereum van begin augustus werd verondersteld het probleem aan te pakken, en de transactiekosten voor ETH werden technologisch fundamenteel veranderd. Ruim drie maanden later, zo blijkt: EIP 1559 slaagde er nauwelijks in de transactiekosten te verlagen, maar het ingebouwde mechanisme voor deflatie werkt wel. Een goede 1 miljoen Ethereum ter waarde van ongeveer 4,2 miljard US dollar zijn verbrand sinds 5 augustus, wat overeenkomt met iets minder dan één procent van het totale bedrag van alle ETH. De gegevens zijn afkomstig van de website WatchTheBurn.

Het deflatoire effect van Upgrade London op Ethereum is echter minder uitgesproken dan op het eerste gezicht lijkt. Dit komt omdat het proof-of-work protocol nog steeds van toepassing is op de ETH blockchain, waarbij mijnbeloningen worden uitbetaald als bonussen voor die netwerkpunten die transacties valideren. Daarnaast zijn er tips die kunnen worden toegevoegd aan de Ethereum transactiekosten voor versnelde verwerking. Het resultaat is ruwweg een tekort aan ETH van voor de Londense upgrade tot nu van ongeveer 500.00 Ethereum, ongeveer 150.000 per maand. De kwestie van inflatie en deflatie werd ooit voorzien en verantwoord in de oorsprongscode voor de reservemunt van de cryptomarkt, Bitcoin (BTC).

Door de Bitcoin af te toppen op een maximum van 21 miljoen BTC en de Bitcoin om de vier jaar te halveren, zet Bitcoin automatisch een rem op de inflatie. Wonderbaarlijke geldvermenigvuldiging zoals bij westerse centrale banken kan dus niet gebeuren met Bitcoin en sinds kort ook Ethereum. In plaats daarvan zouden deflatoire effecten moeten zorgen voor waardestijgingen op de middellange termijn voor ‘s werelds twee belangrijkste cryptocurrencies. De prijscurve van Ethereum laat zien: In augustus, toen Upgrade EIP 1559 van kracht werd, werd ETH nog verhandeld tegen een goede 3.000 US dollar; momenteel ligt het rond de 4.200 US dollar. Het argument van deflatie via Upgrade London heeft de markt overtuigd. Ethereum heeft zich bij het “digitale goud” Bitcoin gevoegd als zilveren standaard.

Conclusie: Bitcoin, Ethereum en Co. als bolwerk tegen inflatie

Branden, d.w.z. opzettelijke deflatoire effecten, zijn ook bekend bij andere belangrijke cryptocurrencies zoals Binance Coin (BNB). In detail komt het er altijd op neer dat het totale aantal van alle beschikbare munten kunstmatig wordt verlaagd en/of dat er een hard plafond op wordt gezet. Bitcoin speelt hier een bijzondere rol met zijn verfijnde mechanisme, want met BTC vindt geen verbranding plaats, maar de halvering heeft een vergelijkbaar effect. Belangrijk voor u als belegger: Hoe tokens in een cryptocurrency in eerste instantie worden verdeeld en hoe de inflatie in het concept wordt bestreden, heeft een directe invloed op de waarschijnlijke prijsontwikkeling. Zorgvuldig onderzoek loont dus de moeite. In het geval van Ethereum, moet worden opgemerkt: Hoge transactiekosten zullen in 2022 nog steeds voor wrevel zorgen, maar inflatie is niet langer een bedreiging met ETH.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*