Ethereum vóór “The Merge”: Welke bronnen geven aan of alles vlot verloopt?

Op 15 september zal “The Merge” plaatsvinden op Ethereum (ETH). Wij tonen drie gegevensbronnen die u kunt gebruiken om na te gaan of de protocolwijziging naar wens werkt.

Nog maar een paar dagen tot “The Merge” naar verwachting op 15 september zal plaatsvinden op Ethereum (ETH). Dit betekent dat de op één na belangrijkste wereldwijde cryptocurrency zijn technologische protocol zal wijzigen, met gevolgen voor ongeveer 200 miljard US dollar aan ETH-marktkapitalisatie en honderden DApps. Ook al begonnen de voorbereidingen voor “The Merge” in december 2020 met de lancering van de Beacon Chain en was er voldoende tijd om te testen – fouten zijn niet uit te sluiten en voor beleggers in Ethereum zou dit fatale gevolgen kunnen hebben, niet alleen in de DeFi divisie. Daarom bieden wij u drie online bronnen aan waaruit u in real time kunt aflezen of “The Merge” voor Ethereum verloopt zoals gepland:

– In de toekomstige blockchain van ETH zullen 32 blokken worden samengevoegd tot een zogenaamde epoch en bevestigd; dit zou binnen 6,5 minuut moeten gebeuren. Met een blockchain verkenner voor de bakenketen, zoals hier van Etherscan, kun je in real time zien of de bordjes “groen” staan of dat er iets is vastgelopen in de blockchain.

– Belangrijke Ethereum DApps en applicaties, van Metamask tot Uniswap tot Decentraland, hebben voor hun diensten niet noodzakelijk altijd toegang tot hun eigen nodes, maar vertrouwen deels op de externe provider Infura. Daarom is de statuspagina hier een goede indicator of “The Merge” in het Ethereum ecosysteem onverwachte verstoringen veroorzaakt of soepel verloopt.

– Met het nieuwe Proof-of-Stake-protocol beschikt Ethereum over een mechanisme dat netwerkpunten bestraft die negatieve aandacht trekken bij het valideren van nieuwe blokken. Niet elke “slash” is tragisch; er kunnen vele redenen voor zijn. Maar als honderden van dergelijke “slashes” plotseling in bundels en parallel verschijnen, is er iets groters aan de hand. Hier, Etherscan’s blockchain verkenner voor de bakenketen laat zien wanneer welke Ethereum validator een straf heeft moeten accepteren.

Conclusie: Voorzichtigheid geboden in de omgeving van “The Merge” op Ethereum

Wij hebben hier voor u samengevat waar oplichters zouden kunnen proberen toe te slaan in de aanloop naar “The Merge” op Ethereum. Een lijst van belangrijke crypto exchanges en hun afhandeling van “The Merge” voor Ethereum is hier beschikbaar. Naast de in deze tekst genoemde gegevensbronnen is het natuurlijk de moeite waard andere betrouwbare bronnen te volgen, zoals Twitter. Het risico op mislukking met “The Merge” wordt door experts als zeer laag ingeschat, maar niet alleen voor Ethereum geldt in de crypto-scene: doe je eigen onderzoek!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*