eToro biedt klanten investeringsplan voor Metaverse crypto en aandelen

Facebook Metaverse heeft in de herfst van 2021 vrijwel van de ene op de andere dag een nieuwe techdivisie opgericht, waar ook cryptoprojecten als The Sandbox (SAND) zich thuis voelen. eToro heeft beleggingskansen voor Metaverse gebundeld in een portefeuille.

Nieuws over de metaverse doet bijna dagelijks de ronde, waarbij Facebook Meta eind oktober de toon aangaf. Facebook wil jaarlijks tientallen miljarden investeren om het concept van een virtuele wereld voor alle gebieden van het leven uit te bouwen. Altcoins als The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA), in wier ecosystemen ook virtuele werelden groeien, hebben hier indirect al van geprofiteerd. Nu pakt ook het handelsplatform eToro het onderwerp aan en lanceert het een portefeuille onder de naam MetaverseLife. Dit bundelt veelbelovende bedrijven en projecten uit de Metaverse divisie, schrijft eToro in een persbericht.

Het eToro MetaverseLife bestaat momenteel uit 28 aandelen en cryptocurrencies en is bedoeld als een portefeuille voor langetermijnbeleggers, aldus het persbericht. Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA) zijn even zwaar gewogen als Meta zelf (voorheen Facebook) en Roblox Corporation, een Amerikaans bedrijf uit de videospelletjesindustrie, met elk iets minder dan 11 procent. Enjin Coin (ENJ), de derde bekende Metaverse token, komt de eToro portefeuille binnen met een weging van 5,7 procent. Dit betekent dat de vijf genoemde aandelen 50 procent van MetaverseLife uitmaken. In totaal maken cryptocurrencies momenteel 27,8 procent uit van eToro’s MetaverseLife en aandelen 72,2 procent.

De minimale investering voor de Metaverse portefeuille bedraagt 500 US dollar, en er zijn geen beheerskosten. Verwacht wordt dat de Metaverse divisie zich in de komende jaren zal ontwikkelen tot een markt met een volume van 800 miljard US dollar, aldus een woordvoerder van eToro, die zich beroept op voorspellingen van Bloomberg. Hardware zoals VR-brillen en smartphones zouden ook een belangrijke rol spelen, net als clouddiensten en andere IT-infrastructuur. Daarom bevat de portefeuille van MetaverseLife ook aandelen van Apple tot Microsoft, van grafische kaartenfabrikant Nvidia tot Snapchat en Google. Hier zijn de wegingscoëfficiënten vastgesteld op 2 procent elk.

Volgens eToro is de MetaverseLife Portfolio gericht op beleggers die niet de tijd hebben om zelf diepgaander onderzoek te doen naar het onderwerp Metaverse. Zonder details te geven, kondigt eToro ook aan dat het strategische partnerschappen plant voor de Metaverse divisie zelf. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat eToro in virtuele werelden zichtbaar wordt als een bedrijf zelf in de vorm van filialen.

Conclusie: Trendy onderwerp Metaverse – handig beleggen met eToro

Het MetaverseLife beleggingspakket van eToro maakt een redelijke indruk; u vindt een lijst van alle opgenomen aandelen hier. Natuurlijk dwingt niemand u om deze portefeuille aan te nemen – maar vanaf januari 2022 lijkt de weging in MetaverseLife een geslaagd evenwicht tussen risico en blue chips. Dus als u ook verwacht dat Metaverse de volgende evolutionaire fase van het internet zal zijn, is eToro MetaverseLife een handige manier om geconcentreerd te investeren in het toekomstige onderwerp op middellange en lange termijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*