Ripple (XRP) dringt aan op recht op eerlijke verdediging in proces tegen SEC

In de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) zien de advocaten van het cryptobedrijf hun rechten in gevaar komen en vragen ze om inperking van het bewijsmateriaal.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP) vechten het al een goed jaar uit in de rechtszaal. De procedures worden door deskundigen op de voet gevolgd omdat zij trendsettend zijn. Nu vestigt advocaat en Ripple-expert James Filan via Twitter de aandacht op een mogelijk belangrijk detail. In een verklaring aan de rechtbank heeft Ripple de SEC gevraagd haar te herinneren aan het recht op een eerlijke verdediging. De afgelopen twaalf maanden hebben Ripple en de SEC elkaar bestookt met steeds nieuwe moties voor bewijs. De inhoud daarvan gaat bijvoorbeeld over interne communicatielogs.

De SEC wil bewijzen dat Ripple wist toen het XRP verkocht dat het onderworpen was aan goedkeuring. XRP moet worden geclassificeerd als een effect, volgens de SEC. Daarom moeten de kopers van XRP door Ripple worden gecompenseerd, eist de SEC, en noemt een schadebedrag van ten minste 1,3 miljard Amerikaanse dollar. Ripple wijst de beschuldigingen categorisch van de hand. Het recht van de Verenigde Staten bepaalt dat van de procespartij kan worden verlangd dat zij haar volledige en actieve medewerking verleent aan de bewijsverkrijging. Maar vanuit het oogpunt van Ripple komt de SEC deze verplichting onvoldoende na en interpreteert zij deze op een manier die voor Ripple buitensporig is. Onder verwijzing naar de gewone jurisprudentie is Ripple van mening dat zij de SEC zelf voldoende informatie heeft verstrekt en dat verdere stappen kunnen worden ondernomen in de mondelinge hoofdprocedure.

Geschillenwatcher Filan wil de laatste ontwikkelingen niet inschatten. Ook andere deskundigen, die soms kleine puntoverwinningen voor SEC of Ripple in de afgelopen maanden willen erkennen, verbinden zich niet aan de uitkomst van het proces. Voor Ripple is de situatie bedreigend: een schuldig vonnis kan het einde betekenen voor XRP, nu al staat XRP niet meer genoteerd op cryptobeurzen in Noord-Amerika. Maar de SEC is ook nerveus. De autoriteit wil bewijzen dat crypto competent is en een mislukte aanklacht zou dus niet alleen haar imago schaden.

Conclusie: SEC vs. Ripple – gaat de rechtszaak naar de eindstreep?

Tot dusver staat voor april een uitspraak in New York in de crypto-rechtszaak van het jaar op de rol. Het nieuwe subonderdeel “eerlijke verdediging” zou tot vertragingen kunnen leiden. Voorlopig geldt dus nog steeds wat we ook in onze 2021 Year in Review over Ripple en XRP hebben opgemerkt: De uitkomst van de rechtszaak zal een belangrijke impact hebben op de toekomst van Ripple en XRP en heeft het potentieel om nieuwe juridische richtlijnen te trekken voor de crypto-industrie in de VS.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*