eToro brengt Bitcoin en Co. handel naar Twitter – spannende samenwerking

Het investeringsplatform eToro en Twitter zijn een samenwerking overeengekomen. Voortaan worden zoektermen voor investeringen zoals bitcoin of aandelen direct gekoppeld aan eToro, waar ze dan verhandeld kunnen worden.

Er is al veel gespeculeerd over de plannen van Twitter, onder leiding van Elon Musk, om cryptocurrencies dieper te integreren in de korte berichtendienst. Hints van Musk om Dogecoin (DOGE) te introduceren als betaalmiddel op Twitter hebben de mememunt aan een prijssprong geholpen. Nu komt Twitter echter dichter bij de cryptomarkten, in eerste instantie door een samenwerking met het investeringsplatform eToro. Zoals eToro in een persbericht aankondigde, zal op Twitter voortaan een prijscurve worden getoond voor zoektermen met betrekking tot cryptocurrencies, aandelen en andere activaklassen, samen met een link naar de handel op eToro.

Twitter noemt zoektermen voor activaklassen nu $Cashtags, voor Bitcoin bijvoorbeeld $BTC. Volgens eToro zijn er dit jaar op Twitter al 420 miljoen zoekopdrachten met $Cashtags uitgevoerd en zijn er in het eerste kwartaal van 2023 490 miljoen tweets met een $Cashtag geteld. Het potentieel van de nieuwe samenwerking lijkt navenant groot. eToro CEO Yoni Assia ziet Twitter als een one-stop shop voor particuliere beleggers die nieuws zoeken en informatie uitwisselen. Twitter ziet de samenwerking als een gevolg van het groeiende belang van “#FinTwitter”, d.w.z. het themagebied financiën en investeringen.

Hoeveel eToro zal betalen voor zijn speciale positie op Twitter is niet bekendgemaakt. Een andere mogelijkheid zou een model zijn dat commissies belooft wanneer nieuwe klanten worden binnengehaald. Bij een praktijktest vandaag, vrijdag, bleek dat Twitter nog werkt aan het volledig koppelen van de cryptocurrencies en andere investeringen die eToro aanbiedt met $Cashtags; belangrijke waarden als Ethereum (ETH) of Dogecoin ontbreken nog. eToro heeft zijn cryptodivisie de afgelopen jaren versterkt en vermeldt nu 80 cryptocurrencies. Daarnaast zijn er honderden aandelen, ETF’s en tientallen grondstoffen en een breed scala aan andere beleggingen.

Conclusie: eToro wordt premium partner van Twitter, inclusief cryptohandel

Toen Elon Musk in het najaar van 2022 Twitter overnam, deed ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance ook mee met 500 miljoen dollar. Het komt dus als een verrassing dat concurrent eToro nu het bod heeft gewonnen om Twitter te monetariseren via extra functies met $Cashtags. De komende weken en maanden zal blijken of het concept werkt. Onder Elon Musk is Twitter dringend op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen op verschillende fronten, wat niet in de laatste plaats duidelijk wordt door de deal met eToro.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*