Ripple (XRP): Coinbase voert Flare (FLR) airdrop alsnog uit

Wie op 12 december 2020 Ripple (XRP) saldi bij Coinbase in bezit had, wordt nu alsnog beloond met de Flare (FLR) airdrop. Andere cryptobeurzen hadden de airdrop in januari al gerealiseerd.

De geschiedenis van Flare (FLR) was vanaf het begin nauw verbonden met Ripple (XRP). We herinneren ons: In de herfst van 2020 begon Flare, toen ook bekend als Spark, reclame te maken voor een eigen project. Het concept was om een brug te slaan naar Decentralised Finance voor de massale liquiditeit van Ripple (XRP). Om de lancering te vergemakkelijken werd eigenaren van XRP beloofd dat ze Flare gratis zouden krijgen via een airdrop. Een momentopname hiervoor werd genomen op 12 december 2020 – en toen kreeg Ripple tien dagen later de miljardenrechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit maakte de juridische situatie voor XRP in de VS lastig en toonaangevende cryptobeurzen zoals Coinbase besloten Ripple van de lijst te schrappen. Aanvankelijk wilde Flare zich nog aan zijn plannen houden, maar toen werd de lancering van het project, die eigenlijk gepland stond voor juni 2021, op korte termijn afgeblazen. Ook een tweede lanceringspoging van Flare voor XRP in 2022 ging niet door. Pas in januari van dit jaar vierde FLR eindelijk zijn beursdebuut na de succesvolle airdrop – maar Coinbase, voorheen de belangrijkste handelsplaats voor Ripple, steunde de actie niet.

Het nieuws van Coinbase via Twitter om de airdrop toch uit te voeren komt dus als een verrassing, met een vertraging van ruim drie maanden. In een verklaring wijst de Amerikaanse cryptobeurs erop dat klanten uit New York en Japan niet kunnen worden voorzien van Flare. Duitse klanten van Coinbase zouden echter al FLR op hun Coinbase-accounts moeten vinden als ze op 12 december 2020 bij Coinbase XRP aanhielden bij de oorspronkelijke snapshot voor Flare. Bovendien belooft Coinbase om FLR binnenkort op de lijst te zetten en de handel op zijn eigen platform mogelijk te maken.

Vanwege de nauwe band tussen Flare en Ripple hopen beleggers in de VS nu nog sterker dat Coinbase XRP opnieuw op de lijst zet. Een campagne hiervoor is gebaseerd op juridische argumenten uit de voortdurende rechtszaak tussen de SEC en Ripple. Coinbase wil zijn positie over Ripple en XRP niet opnieuw beoordelen totdat er een rechterlijke uitspraak is.

Conclusie: Flare en XRP – een ingewikkeld duo

FLR heeft zich gevestigd op een prijsniveau van ongeveer US$0,03 en staat rond de 100 onder de grote cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van ongeveer 350 miljoen. Ondertussen adverteert Flare dat het een blockchain biedt voor allerlei toepassingen en vermijdt het irritante woord DeFi, waarschijnlijk uit consideratie voor Amerikaanse toezichthouders. Of dit zich daadwerkelijk ontwikkelt tot een ecosysteem is een vraag voor de komende maanden. Voor XRP komt de voorzichtige toenadering van Coinbase op een geschikt moment, terwijl Ripple zijn Amerikaanse activiteiten zo snel mogelijk nieuw leven wil inblazen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*