Fan Token $City bij Manchester City door Chiliz (CHZ)

Voetbalfans kunnen nu hun verbondenheid met Manchester City tot uitdrukking brengen met de Fan Token $City. De vrij verhandelbare altcoin wordt uitgegeven in samenwerking met Chiliz (CHZ).

In de Engelse Premier League is Manchester City met coach Pep Guardiola de onbetwiste koploper en dus heeft de club tijd om voor extra marketing te zorgen. Een resultaat: de Manchester City $CITY Fan Token. Zoals de club aankondigt, zal de Fan Token deze dagen worden gelanceerd in samenwerking met het platform Socios. Bij Socios is Chiliz (CHZ) de native token en Socios heeft soortgelijke partnerschappen als nu met Manchester City al met andere Europese topclubs zoals Paris Saint-Germain, AC Milan en FC Barcelona. Argumenten en stimulansen voor fan tokens zijn onder meer toegang tot exclusieve inhoud, deelname aan stemmingen en speciale promoties. De database van CoinMarketCap vermeldt al een marktkapitalisatie van meer dan $ 400 miljoen voor Europese voetbalclubs en hun fan tokens, met actieve handel in sommige gevallen.

$CITY zal in eerste instantie worden uitgegeven aan geregistreerde leden van de Manchester City fanclub en zal naar verwachting in een tweede fase verhandelbaar worden op Socios. In hoeverre de voetbalclub zelf financieel voordeel zal hebben van de actie is een geheim. Fan tokens zijn nog niet wijdverspreid in de Bundesliga, hoewel BVB zinspeelt op een dergelijke lancering via zijn partner ByBit.

Samenwerking tussen de crypto-industrie en professionele sporten is in zwang

Naast fan tokens zijn het vooral non-fungible tokens (NFT’s) die laten zien hoe professionele sporten en de crypto-industrie samenkomen. NFT’s als unieke tokens zijn geschikt om bijvoorbeeld ruilkaarten voor te stellen. Voor de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA worden Top Shots uitgegeven als officiële NFT’s en zij genereren prijzen en verkopen die in de miljoenen lopen. Voor de Super Bowl in het American football gaven topspelers hun eigen NFT’s uit, en in Europa baarde voetbalster Christiano Ronaldo opzien met een NFT van 290.000 US dollar.

Deze trend toont onder meer aan dat een deel van de sportfans bereid is om aanzienlijke bedragen te steken in producten die in blockchains worden georganiseerd voor hun hobby. Chiliz (CHZ) lijkt zich in het voetbal te vestigen als de standaard achter de respectieve fan tokens, terwijl in de NFT-sector bijvoorbeeld FLOW moet worden opgemerkt als de basis van NBA Top Shots.

Conclusie: sport en crypto – een groeimarkt?

Of fan tokens en sport NFT’s het laatste woord hebben, valt nog te bezien. Maar de projecten scoren punten in die zin dat de fans internationaal kunnen deelnemen aan hun favoriete clubs en atleten. Synergie-effecten mogen ook niet worden onderschat wanneer sportfans voor het eerst in contact komen met cryptocurrencies via fan tokens of NFT’s. Dit schept investeringsmogelijkheden voor investeerders en verzamelaars.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*