FC Barcelona Fan Token (BAR) genoteerd op Binance

Binance stapt in de business met zogenaamde fan tokens en heeft de FC Barcelona Fan Token (BAR) genoteerd. BAR kreeg daardoor een sterke prijsstijging.

Op het eerste gezicht lijken profvoetbal en de crypto-industrie misschien niet samen te gaan, maar bij nader inzien zijn samenwerkingen in opmars, vooral bij internationaal gerenommeerde topclubs als Manchester City of BVB 09. Typische uitingen van een dergelijke samenwerking zijn de zogenaamde fan tokens, waarvan de aankoop exclusieve toegang geeft tot bijvoorbeeld digitale souvenirs of enquêtes onder fans. Maar tot nu toe hebben de grote cryptobeurzen dergelijke fan-tokens meestal vermeden. Dat is nu aan het veranderen met en bij Binance. Dat komt omdat ‘s werelds grootste cryptobeurs de FC Barcelona Fan Token (BAR) aan zijn portfolio heeft toegevoegd en vooraf al hard op de trom heeft geslagen voor BAR via een kortingsprogramma. Als gevolg daarvan bereikte BAR een all-time high van iets minder dan $ 80 op korte termijn door de hernotering op Binance, en de uitgifte bracht direct $ 2 miljoen op voor FC Barcelona.

Mede in het licht van de tragedie rond de in het geheim geplande en daarna uiteraard snel mislukte Europese Super League, is de FC Barcelona Fan Token (BAR) een goed voorbeeld om wat licht op de situatie te werpen. BAR werd gelanceerd in de zomer van 2020 en was een samenwerking tussen Chiliz (CHZ) en Socios. In de voorverkoop ging BAR naar geregistreerde clubleden van FC Barcelona. Bij de eerste notering wordt ongeveer 6 US dollar per BAR aangehouden. Beloofd zijn met de BAR volgens Binance Research toegang tot een platform, waarop dan weer van tickets over Merchandise tot verplichte vragen aan de FC Barcelona alles wordt verhandeld over BAR. Verwacht wordt dat dit ook een bloeiende omgeving zal creëren voor andere fan tokens, die de clubs extra inkomsten en de investeerders winstkansen zullen opleveren, zoals in BAR.

Binance geeft aandacht aan BAR

Als het gaat om het uitgeven van fan tokens in het profvoetbal, heeft Chiliz (CHZ) zich gevestigd met zijn aangepaste Ethereum blockchain. In het Amerikaanse basketbal is het FLOW dat de toon zet als de technologische onderbouwing. Wat er nu met Binance is gebeurd, is opmerkelijk. Als cryptobeurs met een groot bereik bood Binance BAR aan tegen een korting van 30 procent op de marktprijs voor iedereen die bereid was Binance Coin (BNB) in de deal te steken. Het aanbod werd met een factor 1.594 overtekend, aangezien net geen 75.000 BAR in de verkoop gingen. Degenen die instapten op de Binance actie waren in staat om winstnemingen van meer dan 100 procent te realiseren op de hernotering die onmiddellijk volgde, en BAR is sindsdien weer dichter bij zijn uitgifte niveau gezakt. De aanzienlijke vraag naar en de prijsstijgingen voor de FC Barcelona Fan Token (BAR) tonen echter aan dat er belangstelling is voor het fanconcument, dat niet alleen afkomstig lijkt te zijn van die-hardsupporters van de traditionele club.

Voorlopig plaatst Binance BAR in zijn Innovation Zone, die aanzienlijke risico’s voor beleggers met bijzondere urgentie onder de aandacht brengt. Momenteel zijn er iets minder dan 3 miljoen van de oorspronkelijk gegenereerde 40 miljoen BAR in omloop en elk jaar is FC Barcelona van plan nog eens 5 miljoen BAR uit haar bezit te verkopen, wat wijst op grote inflatierisico’s. De trend naar NFT’s en dus mogelijke digitale devotionals lijkt echter, als er al iets is, de bezorgdheid over fan tokens weg te nemen. Of Binance van plan is om in de nabije toekomst meer Fan Tokens op de markt te brengen, is een open vraag.

Conclusie: Binance opent een nieuw zakensegment met BAR

Volgens deskundigen heeft FC Barcelona te kampen met een schuldenlast van meer dan 1 miljard euro. De twaalf topclubs die voor de Super League zijn aangekondigd, hebben naar verluidt meer dan 7 miljard euro bijeengebracht, wat de aanvankelijke investering van 3,5 miljard voor de Super League door de Amerikaanse grootbank JP Morgan in perspectief plaatst. De $2 miljoen voor BAR door Binance is in die context toch maar bijzaak. Maar ze wijzen op het potentieel dat de professionele sport- en crypto-industrie ontdekken in fan tokens. Voor u als belegger zullen beleggingen in CHZ of FLOW op middellange termijn waarschijnlijk veiliger blijven, aangezien ecosystemen voor fan tokens zonder eigen favorieten hier vertegenwoordigd zijn. Wie echter absoluut deel wil uitmaken van FC Barcelona, althans digitaal, kan vanaf nu gewoon met BAR in een voorspelbaar speculatieve business stappen bij Binance.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*