IOTA token migratie is begonnen – sommige crypto beurzen aarzelen

Bij IOTA is de upgrade naar Chrysalis gisteren (woensdag) volgens plan van start gegaan. Er is belangrijk nieuws voor investeerders met betrekking tot de bijbehorende overdracht van fondsen naar IOTA 1.5.

Om zeker te zijn, IOTA 1.5 is al gedeeltelijk realiteit door de sluiting van Chrysalis, die gisteren begon. Maar investeerders kunnen zich terecht afvragen waarom deze technologisch belangrijke vooruitgang, na jaren van voorbereiding, niet zo comfortabel en soepel verloopt als beloofd. Omdat de duivel in de details zit: Wie vanaf 28 april nog met IOTA in het eigenlijke Tanglenet wil handelen, zelfs voor handelsdoeleinden, moet zijn tegoeden op voorhand laten migreren. In een dagelijks blogbericht verwijst de IOTA Foundation naar de nieuwe officiële portemonnee Firefly als de enige aanbevolen manier om veilig te migreren. Maar hoe zit het in andere gevallen?

IOTA migreren – valkuilen liggen hier op de loer

De automatische migratie van IOTA tokens in Ledger’s hardware wallets, die eigenlijk voor nu was aangekondigd, is uitgesteld tot “binnenkort”. Als u IOTA bezit op een Ledger Nano S of Ledger Nano X, moet u het daarom verplaatsen naar de rekening bij een crypto-uitwisseling in plaats daarvan, of naar een niet door Ledger gegenereerd zaad van uzelf. De IOTA Foundation raadt echter aan om te wachten op de – onbepaalde – update bij Ledger.

Maar ter herinnering, vanaf 28 april zal het oude Tanglenet 1.0 alleen nog maar beschikbaar zijn op voorwaardelijke basis en zal IOTA om verhandeld te kunnen worden in principe moeten zijn geëmigreerd naar Chrysalis. Hier ligt ook het probleem voor degenen die hun IOTA beheren via de vorige officiële portemonnee Trinity in de mobiele versie. Zij moeten de migratie handmatig naar Firefly pushen, die tot nu toe alleen in een desktopversie beschikbaar is.

De situatie is even onbevredigend voor IOTA die is opgeslagen bij crypto-beurzen. Ook hier zijn de voorbereidingen niet zo ver gevorderd als vaak door de IOTA Foundation wordt gesuggereerd. In de huidige lijst zijn het alleen Bitpanda en Bitfinex die Chrysalis volledig zullen ondersteunen op 28 april, waardoor u ook onbeperkte opties heeft.

Binance is van plan om Chrysalis te implementeren – zonder een exacte datum – na de lancering op 28 april, volgens de IOTA Foundation. OKEx en Huobi werken eraan om klaar te zijn voor IOTA 1.5 in mei. Upbit werkt ook aan de implementatie van Chrysalis, voegde het eraan toe, maar noemde geen streefdatum. Volgens de IOTA Foundation zijn Bittrex en Liquid op de hoogte gebracht van de noodzakelijke aanpassingen aan Chrysalis, maar er is tot nu toe nog geen feedback van hen ontvangen. eToro ontbreekt volledig in de lijst die IOTA heeft verstrekt over de status van grote crypto exchanges met betrekking tot Chrysalis.

Conclusie: IOTA raakt verstrikt in de praktische uitvoering van Chrysalis

Met de laattijdig verstrekte officiële informatie over de migratie van IOTA, is het moeilijk voor te stellen hoe professionals in de industrie met portefeuilles van eigen bodem zich moeten voelen. IOTA legt nu ook uit dat zeer kleine tegoeden (“stof”) verloren zullen gaan tijdens de migratie of helemaal niet kunnen worden overgezet naar IOTA 1.5. De portefeuille Firefly als probleemoplosser bereikt hier duidelijk zijn grenzen. Maar een blik in de archieven maakt ons nog achterdochtiger: Een goed jaar geleden lag IOTA wekenlang stil omdat een beveiligingslek werd uitgebuit door aanvallers in de toenmalige officiële wallet Trinity.

Volgens IOTA is sinds gisteren al ruim 3 procent van alle IOTA tokens overgezet naar Chrysalis. Het is moeilijk te beoordelen of de procedure vaak te ingewikkeld is of dat het vertrouwen ontbreekt om de nodige dynamiek in het proces te brengen. Hoe dan ook, de indruk rijst dat de Stichting IOTA de basis- en monetaire migratie van activa beter had kunnen voorbereiden met de aanzienlijke tijd die in de voorbereiding was gereserveerd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*