Filecoin (FIL): analyse ziet cloudopslag via blockchain als boommarkt

De prijscurve van Filecoin (FIL) vertoont een opwaartse trend sinds zijn beursdebuut in oktober 2020. Met gedecentraliseerde cloudopslag heeft Filecoin een markt gecreëerd met goede vooruitzichten.

Degenen die vroeg hebben geïnvesteerd in Filecoin (FIL) zijn misschien blij geweest om te zien dat de koers de laatste weken is gekrompen. Omdat Filecoin zijn opwaartse trend begon vanaf begin maart 2021, ontwikkelde FIL zich van niveaus onder de 40 US dollar tot ruim boven de 100 US dollar en noteerde zelfs een all-time high van een goede 230 US dollar op 1 april. Het Filecoin-project dient een wijdverbreide gebruikssituatie met cloudopslag en wil op middellange en lange termijn concurreren met industriereuzen als Amazon, Google en Microsoft. In oktober 2020 ging het mainnet van Filecoin online en lijkt sindsdien zonder haperingen te werken. Een analyse van vermogensbeheerbedrijf Wedbush noemt Filecoin de “AirBnB in opslag” en voorspelt de massale doorbraak van Filecoin in 2022.

Waarom Filecoin goede groeivooruitzichten heeft

Amazon Web Services bijvoorbeeld, dat in 2020 een dubbelcijferige groei in inkomsten en winst zag, bewijst dat cloudopslag een winstgevende markt is. Of het nu gaat om particuliere gebruikers of grote bedrijven – bijna niemand wil tegenwoordig al zijn gegevens lokaal opslaan, maar maakt in plaats daarvan gebruik van cloud-oplossingen, van fotoverzamelingen tot databases, die hij gemakkelijk kan aanpassen aan zijn huidige behoeften. Wedbush schat dat de hoeveelheid gegevens die wereldwijd moet worden opgeslagen momenteel 58 Zettabtye (ZB) bedraagt en verwacht dat dit zal groeien tot 175 ZB tegen 2025.

In deze omgeving lanceert Filecoin een vernieuwend concept. Leden van het netwerk bieden opslagruimte aan waarop gegevens worden opgeslagen die door de blockchain van FIL worden georganiseerd. Deze dienst wordt betaald in FIL. Tot de referentieklanten behoren Wikipedia en OpenStreet Map. Filecoin bepaalt de prijzen voor zijn cloudopslag via online veilingen, waardoor het vaak onder de prijzen van concurrenten in de sector kan gaan. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen voor opslagproviders, aangezien de capaciteit die Filecoin biedt, blijft groeien. Naast de lage prijzen adverteert Filecoin dat de blockchain-oplossing het mogelijk maakt om gegevens veel onafhankelijker op te slaan dan bij de grote gecentraliseerde aanbieders uit de IT-industrie.

Wedbush schrijft dat de blockchain-oplossing van Filecoin qua technologie 12 tot 18 maanden voorloopt op bekende concurrenten als Amazon, IBM en Microsoft. Dit in combinatie met de voorspelbaar grote groei van de vraag naar rechtbankopslag zou ertoe moeten bijdragen dat de prijs van FIL tegen eind 2022 verder zal zijn verdubbeld, aldus Dan Ives van Wedbush.

Conclusie: Filecoin kandidaat voor top tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies

FIL heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $10 miljard. Als het verdubbelt, zou FIL inderdaad een veelbelovende kanshebber zijn voor een plaats in de top tien van cryptocurrencies. Analyses zoals die van Wedbush merken terecht op dat de core business van Filecoin niet ligt in sectoren als deFi of waardeopslag, maar zeer concrete voordelen heeft voor klanten uit de reële economie en grote non-profit projecten. In dit opzicht is niet alleen Filecoin een blik waard op altcoins die niet veel lawaai maken met aankondigingen, maar eerder hun nut bewijzen op een zeer saaie dagelijkse basis.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*