SafeMoon: nieuw DeFi-token krijgt veel aandacht door koersstijging

Begin maart werd een nieuw DeFi token gelanceerd onder de naam SafeMoon, een echo van de #ToTheMoon slogan die populair werd gemaakt door Dogecoin (DOGE). Nu is SafeMoon booming.

Als u regelmatig lijsten van de grootste winnaars en verliezers onder cryptocurrencies doorneemt, is SafeMoon u wellicht opgevallen. Koerswinsten van bijna 6.000 procent voor SafeMoon in de laatste 30 dagen worden bijvoorbeeld opgemerkt door CoinGecko, en SafeMoon zelf heeft al een marktkapitalisatie van meer dan $4 miljard voor zichzelf berekend. Ook de bijna 300.000 volgers voor SafeMoon op Twitter wijzen op een snel groeiende populariteit. De cryptoscene herkent in de naam SafeMoon meteen een verwijzing naar het motto dat beroemd is geworden door Tesla CEO Elon Musk, die Dogecoin (DOGE) veilig naar de maan wil vervoeren, wat neerkomt op overgebrachte nieuwe all-time highs. Dus wat is SafeMoon allemaal?

Achtergrond over SafeMoon

SafeMoon is op 8 maart gelanceerd. Ze zien zichzelf als een DeFi token en volgens hun roadmap willen ze dit kwartaal beginnen met het bouwen van een exchange voor NFTs. Verder wil SafeMoon zich ook vestigen als een valuta in videospelletjes. Vooral de Afrikaanse markt wordt beoogd. Om SafeMoon met succes op de kapitaalmarkt te laten starten, is een ongebruikelijk principe ingevoerd. Iedereen die SafeMoon momenteel doorverkoopt, wordt automatisch een boete van 10 procent aangerekend. De helft van deze verzamelde SafeMoon zal terug worden verdeeld onder de SafeMoon HODLER en de andere helft zal worden gekoppeld aan Binance Coin (BNB) om SafeMoon daar in het DeFi ecosysteem te ondersteunen. Bovendien belooft SafeMoon een positieve impuls te geven aan de prijs van SafeMoon door middel van handmatig georganiseerde verbrandingsprogramma’s.

De oprichters van SafeMoon zijn gevestigd in de VS en classificeren zichzelf als behorend tot de sectoren videospelletjes en softwareontwikkeling. We kennen hun namen tenminste niet van andere cryptoprojecten. Ook moet worden opgemerkt dat de whitepaper van SafeMoon niet aan hogere normen voldoet.

Conclusie: nu investeren in SafeMoon?

SafeMoon lijkt zijn momentum te beleven in de hype rond Dogecoin (DOGE) en heeft een incentive ontwikkeld met extra gedistribueerde bonussen voor HODLers die spannend klinkt. Maar in termen van inhoud heeft SafeMoon nog niets anders dan aankondigingen voor echte toepassingen geleverd, en het handelt niet op de grote, gevestigde crypto beurzen. Momenteel kan SafeMoon alleen rechtstreeks worden gekocht bij BitMart en WhiteBit, via de omweg BNB en een swap kunt u SafeMoon krijgen bij Pancakeswap en BakerySwap. Gezien de huidige projectstatus van SafeMoon moet u zich ervan bewust zijn dat de aankoop van SafeMoon gepaard gaat met grote risico’s. Alleen wedden op een hype als Dogecoin belooft geen duurzaamheid. Mocht SafeMoon groeien door de toepassing, dan zullen er zeker investeringsmogelijkheden zijn. Tot dan blijft SafeMoon een speculatief object wegens te veel open vragen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*