IOTA start overgang naar Chrysalis met token migratie

Een nieuw tijdperk begint voor IOTA vandaag, woensdag, volgens zelfevaluatie. Met de vrijgave van de tokenmigratie wordt de overgang naar IOTA 1.5 aka Chrysalis in gang gezet. Dit is wat je erover moet weten.

Woensdagochtend vroeg heeft Dominik Schiener, de baas van IOTA, zich al uitgesproken via Twitter. Vandaag is de dag dat IOTA vleugels krijgt en naar Chrysalis loopt. Deze dag wordt gewoon super (“awesome”), zegt Schiener. Zijn optimisme is gebaseerd op het feit dat het Chrysalis protocol voor IOTA 1.5 inderdaad vanaf vandaag, woensdag, op grote schaal zal worden gebruikt, wat technologisch gezien een grote sprong voorwaarts betekent. Voor u als belegger is het belangrijk om hier onderscheid te maken tussen twee data. Vanaf vandaag (21 april) is het mogelijk om je IOTA al op het Tanglenet 1.5 te versturen. Op 28 april wordt IOTA 1.5 de nieuwe standaard voor het netwerk.

https://twitter.com/DomSchiener/status/1384749673467027456

IOTA migreren – niet zo moeilijk

Wie nu al zijn IOTA wil overzetten naar het protocol dat vanaf aanstaande woensdag van toepassing is, kan dit het beste doen met de nieuwe IOTA wallet Firefly. Omdat de werkelijk aangekondigde hulp voor IOTA migratie ook door Ledger hardware wallets werd uitgesteld tot “binnenkort”. Firefly begeleidt u door het migratieproces, details hierover en veiligheidsaspecten hebben we hier voor u samengevat.

Maar er is geen reden tot haast, want eenmaal overgedragen aan Chrysalis, zal IOTA pas vanaf 28 april weer verhandelbaar zijn. Dan willen de toonaangevende cryptobeurzen technologisch voorbereid zijn op IOTA 1.5 en de daar opgeslagen IOTA-activa laten migreren.

En zelfs zij die geen tijd of zin hebben om voor 28 april voor hun IOTA te zorgen, hoeven niet in paniek te raken. De stichting heeft beloofd dat “oude” IOTA kan worden overgedragen ten minste tot de lancering van IOTA 2.0 (Coordicide), wat betekent eind 2021 volgens het huidige schema.

IOTA 1.5 – dit zijn de voordelen

In het dagelijks leven zal de update Chrysalis naar IOTA 1.5 zich eerst uiten in snellere transacties. In de toekomst zouden minder dan 10 seconden nodig moeten zijn voor een bevestiging in Tanglenet en zou de verwerkingscapaciteit moeten stijgen tot meer dan 1.000 transacties per seconde (TPS). Op de achtergrond wordt dit bereikt door een protocol dat van de grond af aan is vernieuwd, wat ook de veiligheid in IOTA moet versterken.

Belangrijke features aangekondigd voor IOTA 1.5 laten echter nog lang op zich wachten, zoals gekleurde tokens, die NFTs, stablecoins en meer mogelijk zouden maken met IOTA. IOTA wil zich in principe openstellen richting DeFi, maar het mist hiervoor nog basismodules zoals Smart Contracts en Oracles. Al deze functionaliteiten zijn in ontwikkeling bij IOTA en optimisten geloven dat ze al functioneel kunnen worden onder Chrysalis. Sceptici geloven in DeFi onder IOTA alleen met Coordicide en de daarmee gepaard gaande eliminatie van de centrale coördinator. Die stap moet gebeuren met IOTA 2.0 en wordt gehoopt voor het einde van het jaar.

IOTA vernieuwt zichzelf

IOTA zorgt regelmatig voor verdeeldheid in de crypto scene, wat nauw verband hield met de twijfelachtige externe communicatie van de IOTA Foundation onder David Sønstebø door de jaren heen. Sønstebø werd in december 2020 bij de IOTA Foundation naar buiten gepromoveerd, en sindsdien zwaait Dominik Schiener de scepter. Al maandenlang vertoont Schiener zich in de pose van een diep ontspannen meesterbrein in een kimono, die herziene tijdlijnen bij IOTA steeds opnieuw interpreteert tot een Verre Oosters spel van geduld met inzicht. Maar Schiener heeft nu presentabele resultaten met Chrysalis en zou daarmee zijn toch al bijna onaantastbare status bij de IOTA Foundation moeten verstevigen. Schiener wordt dus ook steeds meer het nieuwe gezicht van IOTA vernieuwing naast de technologische details waar investeerders vaak maar marginaal in geïnteresseerd zijn.

Conclusie: IOTA 1.5 lanceert in fasen, prijs stagneert voorlopig

De overgang naar IOTA 1.5 verspreid over een week is logisch, gezien de hoeveelheid tokens die ermee gemoeid zijn en hun marktkapitalisatie van meer dan $6 miljard. Als zich onverwachte problemen voordoen, kan IOTA de coördinator gebruiken om op de noodrem te trappen. Ondertussen reageerde de aandelenkoers van IOTA tot woensdagochtend niet merkbaar op de speciale dag die Schiener tevoorschijn toverde, maar staat al een dag of tien op een bemoedigend niveau van meer dan $2.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*