Filecoin nadert de lancering en wil een nieuw soort wolk creëren

In het najaar van 2017 heeft Filecoin 257 miljoen dollar kunnen inzamelen bij een ICO. Het was beloofd om te concurreren met Amazon en Co. met een gedecentraliseerde cloud-opslag. Nu is het project bijna klaar voor de start van Mainnet en kan Filecoin een spannende Altcoin worden.

Het is alweer drie jaar geleden dat het Filecoin-project veel aandacht trok: de cloud als opslaglocatie voor data was toen al standaard en de sector wordt nog steeds gedomineerd door grote bedrijven als Amazon en Microsoft. Filecoin wilde en wil deze aanbiedingen tegengaan met een decentraal systeem waaraan iedereen kan deelnemen. Dit idee trok 257 miljoen dollar aan bij een ICO en het team achter oprichter Juan Benet ging aan de slag. Nu een blik op Filecoin’s constant bijgewerkte roadmap laat zien: Over een paar weken gaat Mainnet live en maakt zo een belofte waar. Dan zou Filecoin snel op de grote crypto-uitwisselingen moeten staan, Coinbase bijvoorbeeld heeft het project sinds vorig jaar op de kandidatenlijst staan.

Achtergrond van Filecoin

Het idee van Filecoin is in principe eenvoudig: Netwerkdeelnemers van over de hele wereld kunnen een bijdrage leveren aan het vrije geheugen waarop andere gebruikers hun gegevens in gecodeerde vorm kunnen opslaan en ophalen. Het systeem wordt decentraal bestuurd, betaling en verdiensten worden beheerd in Filecoin. Aangezien er toch al voldoende computercapaciteit is aangesloten op Filecoin, zou de eigen blokketen geen problemen moeten hebben met de prestaties. Het concept heeft zich al bewezen in het Testnet, schrijft Filecoin in zijn blog. Als klant wil men universiteiten, NGO’s en andere crypto-projecten winnen.

In de testfase kon Filecoin meer capaciteit verzamelen dan verwacht. Door middel van incentives in Filecoin wil men klantenwerving belonen. Filecoin kan zich voorstellen om niet alleen voor de Cloud-alternatieven voor de industrie, maar ook voor diensten als Cloudflare te worden.

Op dit moment wordt Filecoin alleen nog verhandeld als toekomst, omdat de munt nog niet vrij in omloop is. Als toekomstige prijs voor Filecoin wordt momenteel ongeveer 18 US dollar genoteerd, wat volgens vroege beleggers de kosten voor het aanbieden van opslag ruimschoots dekt. De reële waarde van Filecoin zal naar verwachting in het ecosysteem ontstaan door vraag en aanbod van opslag.

Conclusie: Met Filecoin gaat een veelbelovend project van start.

Voor u als belegger zal het spannend zijn wanneer Filecoin zijn Mainnet lanceert en de Altcoin op de grote cryptobeurzen wordt genoteerd. Polkadot, bijvoorbeeld, heeft zojuist aangetoond hoe een slim concept snel de top tien van de belangrijkste crypto’s in beweging kan brengen. Filecoin heeft, net als Polkadot, veel tijd nodig gehad om punten te scoren met prestaties vanaf het allereerste begin en niet om de aandacht te trekken door problemen. Als alles goed gaat, kan Filecoin nog meer bewijzen dat zelfs midden in de DeFi-golf een blik op innovatieve blokketenoplossingen in andere sectoren loont.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*