IOTA teststromen – directe communicatie voor het ivd

IOTA is van plan om een functie genaamd streams te integreren in een van de komende upgrades. Hierdoor kunnen berichten en gegevens in het internet van de dingen (IoT) rechtstreeks en in real time worden uitgewisseld tussen de deelnemers aan het netwerk, waardoor belangrijke functies aan IOTA worden toegevoegd.

IOTA werkt aan een aantal sites om Tanglenet te upgraden naar IOTA 1.5 met Fase 2 van Chrysalis. Een van de doelen stond vroeger bekend als Masked Authenticated Messaging (MAM) en is sindsdien omgedoopt tot IOTA Streams. Nu ziet de Stichting IOTA stromen als ver genoeg gevorderd dat een publieke testfase kan beginnen, zegt een blogpost. Het is te hopen dat IOTA Streams binnenkort een beta-versie krijgt.

Achtergrond van IOTA Streams

In het internet van de dingen (ivd) ontstaan situaties waarin directe communicatie tussen allerlei soorten machines nodig is. IOTA Streams is bedoeld om een data- en berichtenkanaal te openen dat flexibel kan worden aangepast aan de respectievelijke eisen. In de hier gepresenteerde aanvraag is het bijvoorbeeld mogelijk om te selecteren welke netwerkdeelnemers welke informatie moeten ontvangen en op welk circuit ze kunnen reageren. IOTA noemt dit Single Branch of Multi Branch. In principe kan men zich IOTA-stromen voorstellen als een gesloten privé-keten van Tanglenet.

Volgens IOTA is de huidige oplossing bijna honderd keer efficiënter dan eerdere benaderingen. Dit is bereikt door middel van hoge datacompressie. Dit is vooral belangrijk omdat het ivd ook eindapparaten verbindt die slechts een zeer beperkte rekencapaciteit hebben. Eerdere modules op basis van MAM moeten overdraagbaar zijn naar IOTA streams. Het doel is om IOTA streams uit te brengen in een beta-versie met fase 2 van Chrysalis (https://block-builders.de/iota-startet-phase-1-von-chrysalis-auf-mainnet/). Daarvoor worden externe ontwikkelaars uitgenodigd om hun ervaringen te delen en verdere vereisten voor IOTA streams te beschrijven.

Conclusie: De lange weg naar IOTA 2.0

In IOTA wordt in de machinekamer aan de techniek gewerkt en zijn streams een belangrijk detail. Showcase-projecten zoals IOTA voor Smart Cities of IOTA in de mijnbouw laten zien dat er in de praktijk enorme hoeveelheden gegevens worden gegenereerd die het eigenlijke Mainnet niet mogen “verstoppen”. IOTA Streams is een veelbelovende optie om krachtige en praktische zijketens te creëren volgens individuele configuraties.

In het algemene schema voor IOTA is eind oktober 2020 fase 2 voor chrysalis vastgesteld. Vervolgens is het bedrijf van plan zich volledig te richten op Coordicde aka IOTA 2.0 en de centrale coördinator in 2021 af te schaffen. Details zoals IOTA streams tonen de complexiteit van het grote plan aan.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*