Uniswap nu ook met eigen penning UNI

De decentrale crypto-uitwisseling Uniswap wil de achterstand in de concurrentiestrijd voor liquiditeit in de DeFi-divisie inhalen met een eigen penning genaamd UNI. UNI behaalde een prijs van ruim 4 US-dollar vanaf een staande start. Tegelijkertijd trekt Uniswap weer massaal meer liquiditeit aan.

UNI is de naam van de magische formule waarmee Uniswap zich weer aan de top van de DeFi-projecten wil plaatsen. Onlangs moest Uniswap, als gedecentraliseerde crypto-uitwisseling voor leningstransacties, enorme hoeveelheden liquiditeit weggeven aan nieuwe concurrenten zoals SushiSwap. Nu reageert Uniswap met de lancering van een eigen token UNI, zoals gemeld in een blogpost. En de eerste resultaten suggereren in ieder geval dat de strategie van Uniswap met UNI succesvol is: UNI wordt momenteel geciteerd tegen een goede 4 US dollar kort na de eerste uitgifte. Tegelijkertijd is de liquiditeit van Uniswap in de afgelopen 24 uur met 67 procent toegenomen en bedraagt nu het equivalent van 1,5 miljard dollar.

Achtergrond over UNI

UNI is, net als SUSHI, enerzijds een governance-token dat de gebruikers van de DeFi-platforms in staat stelt om democratisch te stemmen over de toekomstige koers. Aan de andere kant is UNI vrij verhandelbaar. Er is 1 miljard UNI gegenereerd, waarvan 15 procent (150 miljoen) in eerste instantie naar voormalige gebruikers van Uniswap gaat. Deze distributie is al begonnen.

20 miljoen UNI worden verstrekt als een stimulans om deel te nemen aan vier liquiditeitspools bij Uniswap. Deze zijn al open en gebaseerd op de valutaparen ETH/USD, ETH/USDC, ETH/DAi en ETH/WBTC. De 5 miljoen UNI die aan elk van hen zijn toegewezen, zullen vóór 17 november worden verdeeld onder de deelnemers aan de pools. Dit is de reden waarom de liquiditeit bij Uniswap weer met sprongen is gestegen, aangezien UNI nu beschikbaar is als beloning naast de gebruikelijke rentepercentages voor verstrekt krediet.

Volgens het vierjarenplan van Uniswap zal na verloop van tijd 60 procent van alle UNI-gebruikers naar Uniswap gaan, 21,51 procent is gereserveerd voor het team, 17,8 procent voor grote investeerders en 0,69 procent voor adviseurs. Na de vier jaar is de voorgestelde inflatiedoelstelling 2%.

Conclusie: Uniswap slaat terug in de DeFi-wedstrijd met UNI

De start van UNI is veelbelovend voor Uniswap, de markt accepteert het aanbod en met de staatsgreep kon het verloren terrein worden teruggewonnen. Als u ooit zaken hebt gedaan via Uniswap, kunt u het UNI waar u recht op hebt op het platform opvragen of al laten bijschrijven op uw account. Als u toegang wilt krijgen tot UNI via de nieuwe Liquiditeitspools, moet u geld storten voor één of meer van de vier hierboven genoemde valutaparen. Voor nu, de DeFi krantenkoppen behoren tot UNI en Uniswap wijst terecht op zijn bijna twee jaar geschiedenis van het bewijzen van het platform om stabiel te zijn en de codes om foutloos te zijn. Maar de recente gebeurtenissen in de DeFi-divisie laten ook zien dat de volgende concurrent zeker zal komen en pas dan wordt duidelijk of UNI en Uniswap zich staande kunnen houden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*