Flare Network en Spark (SRK) gaan eind juni van start

Eind 2020 slaagden Flare Network en het bijbehorende token Spark (SRK) erin om veel aandacht te trekken dankzij een enorme airdrop voor Ripple (XRP). Nu nadert het project zijn lancering.

In november en december 2020 kreeg Ripple (XRP) steun van het feit dat het Flare Network-project dokte. Voor elke XRP werd er één Spark (SRK) toegezegd als onderdeel van een airdrop. Spark zal Flare’s eigen token worden. Flare Network wil XRP en andere altcoins compatibel maken voor DeFi, zelfs als ze geen slimme contracten ondersteunen in hun eigen blockchains. Dit concept van Flare heeft nu steun gekregen van iets meer dan 11 miljoen dollar aan durfkapitaal, zo maakte Flare bekend via Twitter. Tegelijkertijd bevestigt Flare dat de voorbereidingen voor de lancering van het mainnet in volle gang zijn en dat Spark binnenkort zal worden gedistribueerd. Er wordt vastgehouden aan de datum van eind juni, eventueel twee tot vier weken vroeger of later.

Wat intussen bekend is, is dat Flare van plan is om bij de lancering vier altcoins voor DeFi in kaart te brengen. Naast Ripple zijn Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) en Stellar (XLM) gezet. Afhankelijk van de steun van de Flare-gemeenschap, is Algorand (ALGO) ook een belangrijke kandidaat voor integratie met Flare. De zelfpromotie van Flare stelt dat ongeveer 65 procent van het kapitaal dat vastzit in cryptocurrencies technologisch niet klaar is voor gebruik in DeFi en dat zij daar verandering in zullen brengen. Met dit in gedachten, hebben Flare’s gekozen altcoins XRP, DOGE, LTC en XLM eigenlijk nog wat in te halen. Van munten die bij Flare worden gedeponeerd, wordt verwacht dat zij in “F-Coins” worden omgezet en zo geschikt worden voor het DeFi.

Zijn Flare en Spark het wachten waard?

Met name investeerders in Ripple zijn wellicht ongeduldig geworden, in de hoop dat Spark bij de lancering waarde zal ontwikkelen. Spark zal naar verwachting dienen als een bestuurstoken in Flare, dat zal worden gebruikt om wekelijks te stemmen over de strategische vooruitgang van Flare. Vooraanstaande cryptobeurzen geven blijkbaar aan dat ze SRK willen noteren. Of het concept van Flare en Spark zal aanslaan en vanaf het begin kapitaal zal aantrekken in Ripple, Litecoin, Dogecoin en Stellar, valt echter nog te bezien. De lancering zou ten laatste eind juli moeten plaatsvinden, als het tijdschema toch niet moet worden gewijzigd.

De CEO van Flare, Hugo Philion, heeft verdere airdrops van Spark in het vooruitzicht gesteld, met name voor de liquiditeit die wordt geboden in de eerder genoemde altcoins. Over preciezere modaliteiten moet echter nog een besluit worden genomen. Dus voor nu, moet het nog gezegd worden: Flare heeft een intrinsiek boeiend basisidee om de weg te effenen naar DeFi voor altcoins waarvan de eigen blockchains dit eigenlijk niet toelaten. Maar of het plan zal werken is geenszins zeker. De nieuwe investeerders, waaronder Litecoin-oprichter Charlie Lee, Digital Currency Group, Coinfund en Kenetic Kapital, zijn echter al overtuigd van Flare en Spark.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*