Ripple (XRP) met nieuw technologisch initiatief voor DeFi

Ripple (XRP) heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 40 miljard Amerikaanse dollar. Om dit kapitaal bruikbaar te maken in de DeFi divisie, stelt Ripple nu speciale sidechains voor XRP voor.

Momenteel gerangschikt op de 7e plaats van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, blijft Ripple (XRP) een grote speler ondanks alle problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Maar beleggers en investeerders zijn depressief dat hun kapitaal in XRP geen echte use cases heeft. XRP wordt nauwelijks geaccepteerd als betaalmiddel in de online wereld, en het concept voor XRP als overbruggingsvaluta bij internationale financiële transfers is niet van de grond gekomen. Er zou dus een manier moeten zijn om op zijn minst XRP in de groeiende DeFi ruimte te brengen, denken velen. Het externe project Flare Network wil dit implementeren en staat in de startblokken. Maar er worden ook plannen gemaakt bij Ripple zelf om XRP nieuw leven in te blazen in de DeFi ruimte. Ripple hoofdontwikkelaar David Schwartz schetst zijn idee over XRP en DeFi in een blogpost.

“Federated sidechains” is hoe Schwartz zijn voorstel noemt, wat betekent: Via een doorgelichte softwaremodule zouden sidechains de mogelijkheid kunnen krijgen om aan te sluiten op het hoofdnet van Ripple. Schwartz geeft zelf toe dat dit een heroverweging van Ripple zou betekenen. Maar hij wijst ook op het snel groeiende aantal projecten en ontwikkelaars in de DeFi-ruimte. Zo zouden “gefedereerde sidechains” de voordelen van twee werelden moeten samenbrengen. Het eigenlijke Ripple Ledger Network blijft in het nieuwe concept in principe ongewijzigd en kan snel, veilig en met lage kosten blijven werken, aldus Schwartz. Door gebruik te maken van een Federator als link naar sidechains, behoudt XRP gegarandeerd zijn integriteit wanneer het buiten het Ripple mainnet wordt gebruikt. En sidechains zijn waar DeFi projecten hun plaats kunnen vinden, evenals andere use cases zoals DApps of ideeën van de toekomst.

Ripple in een staat van flux?

Eind mei hadden de ontwikkelaars van Ripple een push gelanceerd om het netwerk van XRP open te stellen voor NFT’s. Dus ook daar komt druk vandaan om XRP flexibeler te maken. “Federated sidechains” zou een andere manier zijn en een invloedrijke voorstander hebben in Schwartz. Maar bij beide voorstellen is het onduidelijk hoe ver ze technologisch zijn en of ze een meerderheid kunnen vinden bij Ripple.

Flare Networks wil daar niet op wachten, en met de aangekondigde lancering eind juli, zal het waarschijnlijk een pionier worden voor XRP in de buitenlandse toepassingsruimte van DeFi. XRP is inhoudelijk vaak doodverklaard – misschien lukt het in de praktijk toch nog een comeback te maken. Een overeenkomst tussen Ripple en de SEC zou zeker nuttig zijn en wordt blijkbaar gedreven door prominente persoonlijkheden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*