Tezos (XTZ) zit in de lift – dit zijn de redenen

Tezos (XTZ) heeft de laatste tijd bovengemiddeld gepresteerd en overschreed gisteren ook tijdelijk de psychologisch belangrijke grens van 4 US dollar. Wat zit er achter de positieve trend voor Tezos?

Tezos (XTZ) maakt een comeback in het concert van de meest populaire cryptocurrencies: Totdat er in de nacht naar vandaag een negatieve trend begon voor de cryptomarkt, wist Tezos in de 24 uur ervoor met 17 procent in prijs te stijgen en kraakte het ook de grens van 4 US dollar. Parallel daarmee zijn de handelsvolumes op XTZ aanzienlijk toegenomen. Experts noemen twee belangrijke redenen waarom de toekomstperspectieven voor Tezos zijn verbeterd en XTZ aantrekkelijker wordt:

1. In de openbare discussie over Bitcoin en Co. is het thema energie-efficiëntie een sterke factor geworden. Niet in de laatste plaats onder impuls van Tesla en Elon Musk begrijpen steeds meer mensen dat Bitcoin (BTC) met zijn proof-of-work-protocol grote hoeveelheden energie opslokt, die vaak wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool. In China is het delven en verhandelen van Bitcoin daarom op een lijst geplaatst van “vuile industrieën” die nauwlettender in de gaten moeten worden gehouden. Op hun beurt wenden ogen zich tot altcoins die gebruik maken van proof-of-stake in het protocol, dat veel energie-efficiënter is. Bij de lancering eind 2017 was Tezos een van de eerste cryptocurrencies die georganiseerd werden op basis van proof-of-stake. Dus als je alternatieven zoekt voor Bitcoin, komt XTZ bijna automatisch in beeld.

2. Niet-fungibele tokens (NFT) zijn hot in de crypto-industrie. Ethereum (ETH) is hier vaak de onderliggende cryptocurrency op wiens blockchain de unieke verzamelwaarde tokens worden gecreëerd en verhandeld. NFT’s onder Ethereum hebben echter het minpunt van hoge transactiekosten en ETH is, net als Bitcoin, niet principieel milieuvriendelijk door proof-of-work. Het Amerikaanse kunsttijdschrift “Art of America” meldt dat het NFT-platform “Hic et Nunc” (“Hier en Nu”) onlangs de vorige marktleider Opensea heeft ingehaald wat het aantal dagelijks actieve gebruikers betreft. “Hic et Nunc” vertrouwt op Tezos als technologische basis, terwijl Opensea zich richt op Ethereum.

Conclusie: Tezos profiteert van huidige ontwikkelingen

Tegen deze achtergrond zijn de vooruitzichten voor XTZ begrijpelijkerwijze positiever geworden. Tezos kan een goede zaak doen voor zichzelf op de twee grote actuele kwesties van energiehonger en NFT’s. Overigens was Tezos dit Formule 1-weekend overal ter wereld goed zichtbaar: de raceauto van Sergio Pérez, die tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan als eerste over de finish rolde, is namelijk voorzien van het Tezos-logo.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*