FTX aanvaardt nu ook stortingen via PayPal

Op de cryptobeurs FTX, die bekend staat om de handel in derivaten, is het nu ook mogelijk om geld in fiat te storten met PayPal. Het grootste voordeel hiervan zijn de onmiddellijke kredieten en de vrije keuze tussen munteenheden.

De cryptobeurs FTX maakt het makkelijker en sneller om daar klantenrekeningen te vullen met tegoeden in fiat. Met onmiddellijke ingang zal PayPal worden ondersteund als financiële dienstverlener voor stortingen bij FTX, kondigde het platform aan via Twitter. Stortingen via PayPal worden onmiddellijk verrekend. Verdere voordelen zijn, volgens FTX, de mogelijkheid om via PayPal stortingen te doen met gekoppelde creditcards, alsmede het feit dat PayPal wereldwijd vrijwel alle valuta accepteert. Men wijst er echter ook op dat recht bij grotere bedragen de klassieke bankoverschrijving scoort als een methode met lagere kosten, maar er langer over doet.

FTX CEO Sam Bankman-Fried heeft op Twitter de veelgestelde vraag beantwoord of PayPal ook voor uitbetalingen kan worden gebruikt. FTX werkt eraan, maar Bankman-Fried heeft nog geen exacte datum genoemd. PayPal is zelf nog maar een paar maanden geleden begonnen met het ondersteunen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash in zijn diensten. De samenwerking tussen FTX en PayPal zou in de toekomst dus nog meer vruchten kunnen afwerpen.

Achtergrond van FTX

FTX is vooral populair in de crypto-industrie omwille van zijn uitgebreid derivatenhandelsaanbod. Naast futures en opties voor Bitcoin en Co. heeft FTX herhaaldelijk naam gemaakt met geselecteerde exclusieve aanbiedingen, momenteel bijvoorbeeld met een pre-trade in aandelen van Coinbase vóór de beursgang. FTX biedt momenteel ook weddenschappen aan op de vraag of de Olympische Spelen van 2021 daadwerkelijk in Tokio zullen plaatsvinden en op de vraag of Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen van 2024 zal winnen.

In onze test bleek FTX een uitstekend platform te zijn voor klanten die liever crypto-derivaten verhandelen en daarnaast misschien ook wat aandelenhandel willen doen. Dit komt doordat FTX meer aanbod op deze gebieden dan andere onder één platform bundelt en voldoende liquiditeit creëert.

Conclusie: FTX nu nog gemakkelijker via PayPal

Men kan zich bij PayPal steeds weer ergeren aan de kosten – maar in het dagelijks leven is de financiële dienstverlener er toch een, die overtuigt door marktpenetratie en gebruikersvriendelijkheid. In dit opzicht is de stap van FTX vanuit het oogpunt van de klant toe te juichen, dat met PayPal nu een stortingsoptie met onmiddellijk krediet beschikbaar is, die handig en betrouwbaar werkt. Laten we hopen dat de uitbetalingsmogelijkheid via PayPal bij FTX niet lang op zich zal laten wachten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*