IOTA Oracles vindt eerste blockchain-partner met Horizen (ZEN)

IOTA Oracles kreeg veel aandacht toen het drie weken geleden werd aangekondigd. Nu is Horizen (ZEN) onthuld als de eerste partner voor IOTA Oracles om ook externe gegevensbronnen vast te leggen en te benutten.

De verdere ontwikkeling van de crypto-industrie naar meer koppelingen en use cases met de reële economie is in volle gang: projecten zoals Polkadot (DOT) of Chainlink (LINK) brengen verschillende blockchains samen of maken data van allerlei aard blockchain-vriendelijk. Zij behoren tot de winnaars van de laatste maanden omdat zij openlijk stelling nemen in hun concepten en niet langer gevangen zitten in één enkel ecosysteem. IOTA heeft dit gebied ook voor zichzelf erkend. Met IOTA 1.5 en de daaropvolgende afschaffing van de centrale coördinator moet IOTA voor het einde van 2021 technologisch klaar zijn voor interactie met andere blockchains en cryptocurrencies. Een praktisch detail hierbij zijn IOTA Oracles, die de weg zullen vrijmaken voor allerlei gegevensstromen naar Tanglenet. Met Horizen (ZEN) heeft nu een eerste ander cryptoproject gekozen voor IOTA Oracles en gaat een partnerschap aan, meldt de IOTA Foundation via een blogpost.

Achtergrond over IOTA en Horizen

Horizen omschrijft zichzelf als ‘s werelds meest flexibele en veilige ecosysteem voor de intercommunicatie van verschillende blockchains. De nadruk ligt op gebruikssituaties in de echte wereld, zoals voor identiteitscontrole. Met ZEN heeft Horizen een eigen cryptocurrency, die echter op de 90e plaats staat in het niemandsland van de meest gekapitaliseerde altcoins. Ook Horizen ziet in een blogpost de samenwerking met IOTA als veelbelovend en noemt DApps als werkterrein voor IOTA Oracles.

IOTA benadrukt dat het officieel sluiten van de gelederen de ontwikkelaars van beide projecten zal samenbrengen. IOTA, met zijn notering in de top 30 van cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, is zeker de grootste onder de partners. Echter, voor IOTA Oracles om niet het risico te lopen te eindigen als een theoretische module, is nieuws als de toezegging van Horizen zeker positief.

Kortom: het optimisme groeit bij IOTA

Het cryptojaar 2020 was een verloren jaar gebleken voor IOTA en de druk is des te groter geworden om in 2021 met bemoedigende resultaten te komen. Voorlopig blijft de eerste lakmoesproef de release van Chrysalis Fase 2 aka IOTA 1.5, die in maart zou moeten plaatsvinden. Parallel met onderwerpen als IOTA Oracles al verder in de toekomst kijken klinkt goed. Of de samenwerking met Horizen dan echt vruchten afwerpt, is een andere vraag. Omdat menig IOTA-samenwerking op middellange termijn niet erg duurzaam is gebleken en nog bewezen moet worden dat na de wisseling van het leiderschap in de IOTA-stichting optimistische aankondigingen gevolgd zullen worden door werkelijk veerkrachtige resultaten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*