FTX vindt partners van beroemdheden in Tom Brady en Gisele Bündchen

Beroemdheidspaar Gisele Bündchen en Tom Brady hebben aandelen verworven in cryptobeurs FTX. Onderdeel van de deal is ook dat Brady en Bündchen merkambassadeurs worden voor FTX.

De Amerikaanse cryptobeurs FTX heeft zich verzekerd van een groot stuk roem en glamour met Tom Brady en Gisele Bündchen als zijn nieuwe partners. Zoals gerapporteerd door persbureau Bloomberg, treedt het beroemdhedenkoppel toe tot FTX als investeerders en zal het ook het platform promoten in verschillende functies. Voor het geval u niet bekend bent met de celebrity scene: Gisele Bündchen is een zogenaamd supermodel, maar maakt ook naam door zich in te zetten voor klimaatactie. Tom Brady is een American football superster en is sinds 2009 getrouwd met Bündchen. FTX CEO Sam Bankman-Fried prijst de inzet van Brady en Bündchen. De twee hebben in hun werk absolute hoogten bereikt, waardoor ze perfect passen bij FTX, aldus Bankman-Fried.

Tom Brady staat er al om bekend een positieve kijk te hebben op cryptocurrencies. Hij is een van de beroemdheden die hun investeringen in bitcoin openbaar maken. In april richtte Brady een platform voor NFT’s op met de naam Autograph. Zo zou hij FTX basiskennis verschaffen over bitcoin en dergelijke. Er wordt ook gespeculeerd dat hij deuren zou kunnen openen voor potentiële investeerders voor een geplande grote financieringsronde bij FTX.

Gisele Bündchen daarentegen ziet Bankman-Fried in goede handen bij FTX in de bijbehorende stichting. FTX heeft zich ertoe verbonden 1 procent van alle inkomsten uit vergoedingen over te maken aan de stichting, die deze zal doorstorten naar hulpprojecten. Bündchen als merkambassadrice zou hier extra donaties kunnen bevorderen en zal FTX alleen al door haar verschijning natuurlijk een bijzonder aantrekkelijk gezicht geven.

FTX doet PR op een grote en andere schaal

De coup met Brady en Bündchen is niet de eerste die FTX heeft binnengehaald nu het uitbreidt naar 2021. Eerder in juni kondigde FTX een recordbrekende samenwerking aan op het gebied van e-sports, en in Miami wordt het sportstadion de brede FTX Arena genoemd. Bankman-Fried wil in zijn zoektocht naar nieuwe klanten voor FTX dus zeker sociale groepen bereiken die men niet noodzakelijk onmiddellijk associeert met cryptocurrencies. Anderzijds maken, vooral in de Amerikaanse beroepssport, projecten zoals NBA Top Shot de mogelijkheden en kansen van cryptocurrencies steeds populairder.

Conclusie: FTX is op zoek naar de mainstream

Het FTX-token FTT kon momenteel alleen een kleine positieve impuls krijgen van de ondertekening van droomkoppel Gisele Bündchen en Tom Brady. Een investeringsronde voor FTX van meer dan 1 miljard US dollar en de laatste PR-activiteiten maken het echter duidelijk: FTX wil concurrenten als Coinbase en Binance inhalen en slaat daarvoor ook onconventionele wegen in.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*