GMX: DeFi-Altcoin met prijssprong door notering op Binance en FTX

Twee grote wereldwijde cryptobeurzen, Binance en FTX, hebben gisteren de DeFi-munt GMX genoteerd. Het boekte prompt een winst van 20 procent. GMX behoort tot de gelijknamige gedecentraliseerde cryptobeurs.

In het Decentrale Financiën (DeFi) segment maakt een token met de naam GMX momenteel naam. Sinds gisteren (woensdag) heeft GMX zijn prijscurve met ongeveer 20 procent zien stijgen, waardoor het een van de winnaars van de dag is in een zijwaarts bewegende algemene markt. Deskundigen noemen de notering op de cryptobeurzen Binance en FTX als reden voor de sterke impuls voor GMX. De twee marktleiders onder de gecentraliseerde cryptobeurzen openden gisteren bijna gelijktijdig de handel met GMX. De prijscurve van GMX bewoog al omhoog toen Binance de notering aankondigde via een aankondiging. Maar wat zit er achter GMX?

GMX is de inheemse cryptocurrency op de gelijknamige gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX), met als specialiteit het dokken met Avalanche (AVAX) en Arbitrum. Doorgaans zijn de grote DEX’en zoals Uniswap of PancakeSwap technologisch verbonden met de ecosystemen van Ethereum (ETH) of BNB Chain.

Met zijn speciale pad kon GMX beter dan de concurrenten het hoofd bieden aan de inzinkingen op de DeFi-markt als gevolg van de crash van Terra (LUNA) in mei en daarna. Uit de gegevens van DeFiLlama blijkt dat het bij GMX gedeponeerde kapitaal over het geheel genomen gestaag groeit. De TVL-indicator voor GMX bedraagt momenteel ruim 460 miljoen dollar. GMX als cryptocurrency wordt bij DEX gebruikt om vergoedingen te betalen en als stembiljet bij strategische beslissingen. 30 procent van de bij DEX geïnde vergoedingen gaat als bonus terug naar de houders van GMX. Dit concept wordt steeds aantrekkelijker.

GMX wordt momenteel verhandeld tegen bijna 50 US dollar en kon gisteren zelfs tijdelijk de vorige all-time high van 62 US dollar uit januari bekrassen. Deze dynamiek toont ook aan dat GMX de turbulentie in het DeFi-segment beter heeft doorstaan dan vele anderen. Op Binance staat GMX in de sectie “Innovaties”, wat bedoeld is om risico’s te suggereren. Bij FTX wordt GMX verhandeld zonder een dergelijk stempel.

Conclusie: GMX beleeft zijn momentum – uitgerekend via gecentraliseerde cryptobeurzen.

In het verleden hoorde de cryptoscene vaak over het “Coinbase-effect”, omdat nieuwe noteringen op de prestigieuze Amerikaanse cryptobeurs bijna automatisch prijsstijgingen betekenden voor de betrokken tokens. Nu lijken dergelijke effecten ook op te treden bij nieuwe noteringen van Binance en FTX, zoals GMX bewijst.

De ironie van het verhaal: GMX werd pas bekend en toegankelijk voor een brede massa beleggers toen grote gecentraliseerde cryptobeurzen de altcoin in hun portefeuilles opnamen. De omzet daar met GMX heeft onmiddellijk de volumes die voorheen op gedecentraliseerde marktplaatsen werden behaald meerdere malen overtroffen. De komende weken zullen moeten uitwijzen of de recente koerssprong van GMX duurzaam zal blijken te zijn of zal uitdoven als een eenmalig effect.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*