Helium (HNT) en T-Mobile gaan 5G-dienst met crypto opzetten in de VS

Nova Labs, het cryptobedrijf achter Helium (HNT), heeft ingestemd met een samenwerking met T-Mobile in de VS. Het doel is het mobiele 5G-netwerk te verbeteren door middel van particulier geëxploiteerde knooppunten. Als stimulans is er een nieuwe munt.

Een spannend project genaamd Helium Mobile staat in de startblokken in de VS. Volgens een persbericht werkt Nova Labs, het cryptobedrijf achter Helium (HNT), samen met de Amerikaanse tak van T-Mobile. Helium Mobile is ontworpen als een 5G-netwerk dat toegang heeft tot zowel de infrastructuur van T-Mobile als een gedecentraliseerd netwerk voor 5G dat momenteel wordt gebouwd. Deze laatste wordt gevormd door privaat beheerde netwerkpunten die voor hun gebruik zullen worden beloond in een nieuwe cryptocurrency genaamd MOBILE. De officiële lancering van Helium Mobile is aangekondigd voor Q1 2023.

Tot nu toe was Helium (HNT) gericht op het creëren van een netwerk voor het Internet of Things (IoT). Daarbij zijn volgens haar zelfbeschrijving sinds 2019 al bijna 1 miljoen hotspots aangemaakt die in HNT betaald worden voor hun dienst. Via het netwerk kunnen IoT-apparaten gegevens verzenden en ontvangen. Sinds augustus 2022 ondersteunt het netwerk van Helium ook 5G, dat hogere datasnelheden en dus ook telefoongesprekken en mobiel internet mogelijk maakt.

T-Mobile en Nova Labs zijn in eerste instantie een exclusieve samenwerking van vijf jaar overeengekomen voor Helium Mobile. Toekomstige klanten van Helium Mobile zullen een maandabonnement vanaf 5 dollar kunnen afsluiten en vervolgens gebruik kunnen maken van het 5G-netwerk van T-Mobile in de VS en het 5G-netwerk van Helium. Het schakelen tussen de netwerken zou op de achtergrond moeten gebeuren en werken met standaard smartphones. T-Mobile hoopt dat de deal zal resulteren in een betere landelijke mobiele dekking en besparingen op haar eigen infrastructuuruitbreiding. Wie Helium Mobile met zijn smartphone gebruikt, kan ook MOBILE verdienen door gegevens over online gedrag anoniem vrij te geven voor analysedoeleinden. Nova Labs is ook in gesprek met fabrikanten van mobiele telefoons om modellen te lanceren die geoptimaliseerd zijn voor Helium Mobile.

Conclusie: Helium plant spannend 5G-project – HNT benefits

Nadat de plannen voor Helium Mobile bekend werden, noteerde de prijscurve van HNT tijdelijk een plus van 20 procent, maar corrigeerde zichzelf snel weer. Het concept van Helium Mobile klinkt vernieuwend. Cardano (ADA) had in april 2021 een soortgelijk idee voor Afrika gepresenteerd, maar sindsdien is er niet veel meer van dit initiatief vernomen. Helium Mobile daarentegen heeft al een eigen website, waar je je kunt aanmelden voor een wachtlijst voor de VS. Het komende jaar moet blijken of het concept werkt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*