Hoe kom ik aan een Bitcoin-adres?

Als u de wereld van de crypto’s binnenkomt, hoort u snel over Bitcoin-adressen. Ze zijn een meer integraal onderdeel van de veilige opslag van Bitcoin (BTC) en ook van het verzenden en ontvangen. Hoe u een Bitcoin-adres kunt krijgen en wat u daarover moet weten wordt hier uitgelegd.

Bitcoin (BTC) heeft als moeder van alle crypto-valuta’s allang een wijdverbreide belangstelling gekregen, en veel burgers denken niet alleen in Corona-tijden: Bitcoin lijkt een geschikt instrument te zijn om iemands vermogen te beschermen tegen de gevaren van inflatie en tegelijkertijd te mogen hopen op een waardestijging. Als u vervolgens theoretische overwegingen in werkelijkheid wilt omzetten, is het onderwerp van Bitcoin-adressen een van de eerste dingen die u moet oplossen. Dus wat is een BTC-adres en hoe krijg je er één of meer:

  1. een Bitcoin-adres is in principe wat in de klassieke bankwereld bekend staat als een rekeningnummer. Het wordt gebruikt om fondsen op te slaan, BTC’s te versturen en BTC’s te ontvangen van een Bitcoin-adres.
  2. Er zijn drie veelgebruikte formaten voor Bitcoin-adressen, waarvan we de gegevens hier (https://block-builders.de/was-sind-bitcoin-adressen/) voor u hebben vermeld. Alle drie de formaten hebben één ding gemeen: een Bitcoin-adres wordt mathematisch gecreëerd op basis van de interactie tussen openbare en privé-sleutel. De publieke sleutel dient als een unieke opdracht aan een rekeninghouder, de private sleutel geeft toegang tot kredieten en de verzending van BTC.
  3. Er zijn drie mogelijkheden om uw eigen Bitcoin-adres aan te maken: Gebruik de mobiele portemonnee, de hardware portemonnee of de service van crypto-uitwisselingen. Andere opties die worden geadverteerd, worden over het algemeen als dubieus beschouwd en moeten door u ten koste van alles worden vermeden.

Bitcoin-adres via de mobiele portemonnee: Transacties en handel met BTC onderweg? Dan heeft u een Mobiele Portemonnee nodig en die zal u helpen om een Bitcoin-adres te krijgen. De eerste plaats om een mobiele portemonnee naar uw smartphone te downloaden is de Apple App Store voor iPhones of de Google Play Store voor Android-toestellen. Bewezen mobiele portemonnees zijn bijvoorbeeld Electrum, Jaxx Liberty en BRD. Bij het opzetten van de mobiele portemonnee maakt u een Bitcoin-portefeuille aan. Dit wordt meestal beschermd door een extra pincode en/of een herstelzin. Met dit laatste kunt u uw portemonnee herstellen in geval van verlies, beschadiging of diefstal van uw apparaat.

Een Bitcoin-adres wordt ook aangemaakt in de Mobile Wallet. De privésleutel voor dit adres blijft bij u, het is uw laatste sleutel tot dit account. Met de Openbare Sleutel kan Bitcoin adressen berekenen die uniek aan u kunnen worden toegewezen. Bij het kiezen van een mobiele portemonnee moet u zeker toegang krijgen tot de officiële App Stores en toch de beoordelingen bestuderen. Want ook hier zijn onzekere oplossingen al door het beoordelingsproces heen.

Bitcoin-adres via de hardware portemonnee: Hardware portemonnees zijn nog steeds de veiligste plek voor uw BTC. Hier slaat u uw Bitcoin op een klein apparaat op, afgeschermd van het internet. Wij raden de Ledger Nano S of de Ledger Nano X aan, omdat de Franse fabrikant Ledger gebruiksvriendelijkheid en veiligheid op een optimale manier heeft gecombineerd. Maar ook de apparaten van de concurrent Trezor hebben zich bewezen. In onze grote test op Hardware Wallets kunt u alles te weten komen over de plus- en minpunten van de afzonderlijke modellen.

Net als een mobiele portemonnee wordt een Bitcoin-adres automatisch gegenereerd bij het opzetten van een hardwareportemonnee. Nogmaals, verwar de publieke en private sleutel niet met elkaar. De herstelzin is ook uw bescherming in geval van een defect of verlies van het apparaat.

Bitcoin-adres via een crypto-ruil: Als beginner koopt u waarschijnlijk uw eerste BTC via een crypto-ruil. Deze aanbieders maken uw eerste stappen in de omgang met Bitcoin en andere crypto valuta’s zo eenvoudig mogelijk. Na het inloggen wordt uw klantaccount automatisch gekoppeld aan een geïntegreerde software portemonnee of u kunt dit proces starten onder menu-items zoals “Portemonnee” of “Storten”. In beide gevallen ontvangt u een Bitcoin-adres – zo niet, raak het dan niet aan. Een ontbrekend individueel Bitcoin-adres met publieke en private sleutel betekent dat u geen echte BTC koopt van zo’n aanbieder. Gevestigde crypto’s zoals eToro, Coinbase en vooral Binance stellen u in staat om snel en eenvoudig BTC te kopen voor euro’s en garanderen u een Bitcoin-adres.

Bitcoin-adres in de praktijk: Normaal gesproken biedt uw BTC-portemonnee u ook de mogelijkheid om de meercijferige code van het Bitcoin-adres als QR-code weer te geven. Dit maakt het voor u veel gemakkelijker om bijvoorbeeld BTC’s tussen uw verschillende portemonnees te verplaatsen door simpelweg het adres te scannen of om Bitcoin te ontvangen van derden naar wie u deze QR-code stuurt. Dit is ook dezelfde procedure als u BTC naar een ander Bitcoin-adres wilt overbrengen.

Meerdere Bitcoin-adressen: Uw Publieke en Private Key kan gebruikt worden om een oneindig aantal unieke Bitcoin-adressen te creëren. Waarom is dit nuttig? Met meerdere Bitcoin-adressen, die u voor precies één overdracht genereert, kent uw tegenhanger alleen deze en kan deze aanvallen. Uw belangrijkste Bitcoin-adres blijft onbekend, dus u gebruikt wegwerpadressen. Deze functie wordt ondersteund door hardware-portemonnees en de meeste mobiele portemonnees, maar niet door alle crypto-uitwisselingen.

Conclusie: Bitcoin-adres eenvoudiger dan verwacht

Je hebt de kern van de Bitcoin-adressen:

  • Wanneer u een BTC Hardware Wallet, Mobile Wallet of klantaccount bij een gerenommeerde crypto exchange installeert, krijgt u automatisch een Bitcoin-adres.
  • U moet voorzichtig zijn bij het kiezen van een dienstverlener, helaas zijn er veel aanbieders actief die niets goeds in gedachten hebben. Hardware portemonnee van Ledger, Binance als cryptowissel en een van de hierboven genoemde mobiele portemonnees – dit zet u aan de veilige kant.
  • Meerdere Bitcoin-adressen zijn een ander goed idee om BTC te ontvangen omwille van de veiligheid.
  • De privé-sleutel(s) voor uw kredietsaldo’s in Bitcoin en andere crypto-valuta’s, evenals de recuperatiezin, blijven bij u op een veilige plaats.
  • Met deze kennis zou uw start met Bitcoin makkelijker moeten zijn dan u dacht.

Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*