Huobi Token (HT): 76 procent wekelijkse winst – wat zit er achter de rally?

Huobi Token (HT) is al een paar dagen aan het pompen, en staat momenteel 76 procent hoger voor de week. De achtergrond zijn ingrijpende veranderingen bij Huobi, de cryptobeurs waar HT als actief token dient.

De cryptomarkt als geheel zit momenteel in een dipje, waarbij Bitcoin en co. hun prijscurves grotendeels matig zien dalen. In deze omgeving valt Huobi Token (HT) op. Een dagelijkse stijging van 10 procent en een wekelijkse stijging van 67 procent duwde Huobi Token donderdag naar niveaus boven 7 US dollar, waardoor HT de altcoin van het moment werd. De positieve ontwikkelingen worden toegeschreven aan een fundamentele herstructurering bij cryptobeurs Huobi, waar HT een eigen rol aanneemt als “discount token” naar het voorbeeld van Binance Coin (BNB).

Huobi, met als thuismarkt China, werd direct getroffen toen het officiële Beijing van 2021 een cryptoverbod begon af te dwingen. Zelfs leidinggevenden zoals COO Robin Zhu werden door de Chinese autoriteiten onderzocht. Het omgegooide klimaat heeft er waarschijnlijk toe bijgedragen dat de cryptobeurs van eigenaar is veranderd. Het in Hongkong gevestigde investeringsfonds Capital Management neemt Huobi over en is bereid extra middelen te verstrekken voor uitbreidingsplannen, aldus een persbericht. Dit betekent dat ook Huobi Token weer aan aantrekkelijkheid wint.

De eerste zichtbare invloed van de nieuwe meerderheidsaandeelhouder op Huobi was de oprichting van een adviesraad, waarin Tron-oprichter Justin Sun waarschijnlijk de meest prominente figuur is. Sun schreef vervolgens maandag op Twitter dat er overeenstemming was bij Huobi: een opleving van de cryptobeurs moet gepaard gaan met een versterking van Huobi Token. Daartoe zijn voor HT maatregelen gepland zoals uitbreiding van de use cases en een imagocampagne. Op zijn laatst sindsdien zit Huobi Token op het snelle spoor, ook al lijkt de all-time high voor HT van bijna 40 US dollar vanaf mei 2021 momenteel onbereikbaar ver weg.

Conclusie: Huobi Token met rugwind – positieve vooruitzichten?

Huobi Token kan zijn positieve trend alleen bevestigen als de cryptobeurs er zelf in slaagt marktaandeel terug te winnen. De verandering van eigenaar bij Huobi betekent ook beenruimte voor het management en de oprichting van de adviesraad met Justin Sun als woordvoerder is een succesvolle promotiezet. Hoe controversieel Sun ook is vanwege zijn verleden – hij bereikt alleen al op Twitter meer dan 3 miljoen volgers en kan thema’s zetten. Nu is het aan Huobi en Sun om de daad bij het woord te voegen. Dan heeft Huobi Token een goede kans dat de recente rally zal resulteren in een duurzame ontwikkeling voor HT.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*