Internet Computer (ICP) brengt slimme contracten voor Bitcoin

Internet Computer (ICP) zal het mogelijk maken om slimme contracten met Bitcoin (BTC) in zijn netwerk te organiseren. Hiermee ziet het zichzelf als een technologische pionier.

Sinds het beursdebuut van Internet Computer (ICP) in mei, dat gepaard ging met een hoop hype, is het vrij stil gebleven rond de altcoin. De all-time high van Internet Computer van bijna 740 US dollar in die tijd lijkt een overblijfsel uit vroegere tijden bij de huidige waarde van minder dan 50 US dollar. Nu probeert de DFINITY-stichting, die achter ICP zit, het project een nieuwe impuls te geven. In een persbericht meldt de DFINITY Foundation dat een upgrade van Internet Computer het mogelijk zal maken om direct smart contracts met Bitcoin (BTC) te verwerken in het ICP-netwerk.

Volgens de DFINITY Foundation zullen dergelijke Bitcoin smart contracts op Internet Computer de eerste in hun soort zijn in de industrie, en de deuren openen naar Web 3.0 voor BTC. De upgrade wordt mogelijk na een stemming van de deelnemers aan het netwerk bij ICP, die 96,5% goedkeuring opleverde. Volgens de routekaart van het voorstel moeten Bitcoin Smart Contracts tegen het einde van het jaar in ICP zijn geïntegreerd.

Bitcoin Smart Contracts – echt een wereldprimeur?

Internet Computer wijst op zijn “kettingsleutelcryptografie” als de technologische basis die het mogelijk maakt digitale handtekeningen te plaatsen, zelfs op externe blockchains zoals Bitcoin hier. Gekoppeld aan BTC-reserves zal het mogelijk zijn om slimme contracten met Bitcoin binnen 2 seconden te bevestigen en niet tot 40 minuten te hoeven wachten op de bevestiging van een Bitcoin-transactie in de BTC-blockchain. Dit klinkt tot nu toe overtuigend – maar twijfels over de zin van BTC smart contracts bij ICP zijn nog steeds toegestaan.

Immers, Bitcoin als leidende valuta van de crypto-industrie met zijn huidige marktkapitalisatie van 800 miljard US dollar heeft het allang gemaakt in de richting van DeFi en smart contracts. Tokens zoals Wrapped Bitcoin (WBTC) gebruiken wat eigenlijk een heel eenvoudige oplossing is. Om Bitcoin in buitenlandse blockchains te mappen – in het geval van WBTC is dat die van Ethereum (ETH) – worden BTC als onderpand gestort en vervolgens worden tokens gegenereerd voor het externe ecosysteem in een verhouding van 1:1. Ingewikkeld Bitcoin voor Ethereum staat zelfs voor Internet Computer in de ranglijst van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. In de Binance Smart Chain (BSC) is er dienovereenkomstig Bitcoin BEP2 (BTCB), en dergelijke oplossingen worden ook in andere ecosystemen gebruikt. Ze gaan altijd gepaard met het feit dat de incompatibiliteit van de originele Bitcoin-blockchain zo goed als overbrugd is en dus de schaalbaarheid, slimme contracten en snelheid van de externe blockchains voor BTC toegankelijk zijn.

Conclusie: Internet Computer is op zoek naar use cases

Een blik op de online aanwezigheid van de DFINITY Foundation for Internet Computer is ontnuchterend. De referenties voor de daar gepresenteerde use cases zijn bescheiden; een ICP Messenger, bijvoorbeeld, heeft tot dusver slechts 36.000 gebruikers en een LinkedIn-exemplaar heeft slechts 19.000 vermeldingen. Bij de lancering dacht Internet Computer gebruikers aan te trekken met gedecentraliseerde versies van populaire webdiensten en use-cases voor ICP te creëren. Bitcoin wordt nu dus verondersteld te dienen als ICP’s raison d’être – maar de prijscurve van Internet Computer is helemaal niet positief geworden na de aankondiging van BTC Smart Contracts, maar blijft in een neerwaartse trend.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*