IOTA-voortgangsverslag september: nadruk op detailwerk

De IOTA Foundation heeft haar maandelijkse voortgangsrapport gepresenteerd. Ze zien zichzelf op de goede weg met belangrijke projecten zoals Mobile Wallet, IOTA Identity en Smart Contracts.

Bij IOTA biedt het maandelijkse voortgangsverslag beleggers ook altijd de kans om zich op de hoogte te stellen van verdere ontwikkelingen. In haar verslag komt de IOTA Foundation tot een bevredigende conclusie voor september. Het verwijst nogmaals naar de succesvolle ondersteuning van Ledger Nano hardware wallets voor IOTA in augustus en naar het feit dat een goede 67 procent van alle IOTAs nu zijn gemigreerd naar IOTA 1.5, die sinds april geldig is.

Wat betreft IOTA 2.0, ook bekend als Coordicide, houdt de stichting zich echter op de achtergrond. Updates in DevNet 2.0 verwijzen daarom nog niet naar het nieuwe consensusmechanisme dat in een gedecentraliseerde IOTA van de toekomst zal worden ontwikkeld. In feite heeft IOTA nog veel werk voor de boeg en deskundigen verwachten nu een Tanglenet zonder centrale coördinator op zijn vroegst in 2023.

IOTA 1.5: Slimme contracten, digitale identiteit en mobiele portefeuilles

Vanwege de tegenslagen met IOTA 2.0 heeft de stichting besloten om belangrijke features zoals IOTA identity en smart contracts al in het centrale Tanglenet 1.5 aka Chrysalis te willen realiseren. Hier wordt nu gemeld dat IOTA Identity versie 1.0 nadert. Twee nieuwe ontwikkelaars zijn aangenomen om het IOTA Identity team compleet te maken. IOTA Identity moet het gebied van digitale identiteiten bestrijken, van aanvragen voor inentingspaspoorten tot banktransacties.

Een ander onderwerp met grote verwachtingen voor IOTA zijn slimme contracten. Hier wil IOTA vertrouwen op haar eigen protocol ISCP en ook de beproefde Ethereum Virtual Machine (EVM) integreren. Een openbaar testnet voor IOTA smart contracts komt er nu aan, zo wordt gezegd. Sceptici beweren echter dat slimme contracten in bijvoorbeeld het DeFi-segment waarschijnlijk niet aantrekkelijk zullen zijn in het gecentraliseerde IOTA 1.5.

Een ander belangrijk praktisch aspect van IOTA is dat de officiële portemonnee Firefly nog steeds alleen beschikbaar is in desktopversies. De ontwikkeling van IOTA Firefly-versies voor smartphones en tablets vordert, meldt de stichting. In de Android-versie zijn ze op de home stretch voor de Firefly Wallet als een app, maar voor de iOS-versie voor Apple-apparaten, moet eerst nog een paar weken onderzoek worden gepland.

Conclusie: IOTA Foundation is optimistisch als altijd

De machinekamer van de officiële IOTA ontwikkelaars is een drukte van belang – althans volgens de beschrijvingen in het voortgangsrapport van september. Maar aangezien de IOTA Foundation nu heeft afgezien van concrete gegevens in haar routekaart, is het moeilijk in te schatten wanneer concrete vooruitgang ook de eindgebruikers in het mainnet zal bereiken en een impact zou kunnen hebben op de prijscurve van IOTA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*