Internet Computer (ICP): Munt in de top 10 bij debuut

Het cryptoproject Internet Computer (ICP) staat op zijn eerste handelsdag in de top tien van altcoins naar marktkapitalisatie. Waarin onderscheidt Internet Computer (ICP) zich?

Internet Computer (ICP) heeft zijn lancering gevierd met een droomstart op crypto beurzen. Toen ICP voor het eerst werd genoteerd en verhandeld op Coinbase en Binance op maandag, schoot het token omhoog van nul naar iets meer dan $700. Daarna heeft Internet Computer zich gevestigd op prijzen rond 370 US dollar. Geëxtrapoleerd heeft ICP dus een marktkapitalisatie van een goede 45 miljard US dollar, wat momenteel de achtste plaats betekent in de rangschikking van de belangrijkste cryptocurrencies. Heeft Internet Computer (ICP) het potentieel om de crypto-industrie op lange termijn door elkaar te schudden?

Achtergrond bij Internet Computer (ICP)

Het project Internet Computer wist in het najaar van 2016 een dikke 100 miljoen dollar aan durfkapitaal op te halen onder de naam DFINITY. Het doel was een multifunctionele blockchain te ontwikkelen die zich quasi op het internet organiseert en zo gedecentraliseerde computercapaciteiten mogelijk maakt. Momenteel zijn 48 onafhankelijke datacenters in Noord-Amerika, Azië en Europa aangesloten op het netwerk van Internet Computer. Verwacht wordt dat dit netwerk tegen het einde van het jaar zal zijn uitgegroeid tot meer dan 120 datacenters wereldwijd.

Internet Computer kan allerlei toepassingen uitvoeren via slimme contracten. Bij de lancering heeft de DFINITY Foundation de aandacht gevestigd op blockchain alternatieve versies van populaire online diensten TikTok, LinkedIn en WhatsApp. Maar in principe is Internet Computer onbeperkt in zijn gebruiksscenario’s; natuurlijk wil het ook meespelen in de boomende markt voor DeFi.

In het netwerk van Internet Computer neemt ICP aanvankelijk twee rollen op zich. Ten eerste is ICP de bestuurstoken van Internet Computer, die wordt gebruikt om te stemmen over strategische beslissingen. Ten tweede is ICP een betaling voor de op het netwerk gebruikte computercapaciteit. Analisten wijzen erop dat momenteel slechts ongeveer 26 procent van de bijna 470 miljoen oorspronkelijk gegenereerde ICP in omloop zijn, waardoor sterke prijsschommelingen bijna onvermijdelijk zijn.

De oprichter van DFINITY is Dominic Williams en is, volgens zijn zelfbeschrijving, een crypto-theoreticus met professionele ervaring op het gebied van online games. Volgens een analyse van Electric Capital groeit de gemeenschap rond internetcomputers snel, wat een goed voorteken is voor veel nieuwe projecten. Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) worden genoemd als natuurlijke concurrenten van ICP. Ethereum (ETH) zal zich ook bij hen voegen, als de overstap naar een krachtigere blockchain daar slaagt met Ethereum 2.0.

Conclusie: Internet Computer (ICP) wekt hoge verwachtingen

Met een blockchain die gedecentraliseerde toepassingen van allerlei aard mogelijk maakt, heeft Internet Computer een goed argument. Mislukkingen in de crypto-industrie, zoals het opnieuw opgerichte Voice, tonen echter aan dat blockchainversies van populaire diensten helemaal niet altijd in trek zijn. Bovendien is het onzeker hoe het ICP zich zal ontwikkelen. Dus voor nu, moet het worden opgemerkt: Het Internet Computer Project (ICP), dat voorheen met veel geheimzinnigheid werd gerund, kan wijzen op een succesvol debuut op de grote cryptobeurzen Binance en Coinbase. Maar of ICP op middellange en lange termijn de moeite waard zal zijn voor beleggers, kan op dit moment niet met zekerheid worden voorspeld. De prijscurve van ICP zal waarschijnlijk nauw verband houden met de vraag of specifieke gebruiksmogelijkheden voor internetcomputers een voldoende groot publiek en voldoende gebruikers bereiken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*